Universitatea Craiova și-a găsit un sponsor în persoana lui Iustin Paraschiv

23.1.18  Ethos Plus
Numele lui Iustin Paraschiv se leagă, printre altele, de brandul La Provincia. Dacă ați auzit de La Provincia, probabil știți că este un lanț de magazine alimentare. Sau poate o marcă de pui. Toate răspunsurile sunt adevărate și constituie o mică porțiune din afacerile agro-industriale ale celui care apare și în paginile Forbes ca unul dintre milionarii tineri ai României. Iar de curând, numele La Provincia va fi legat și de sportul rege craiovean.

Iustin Paraschiv

Concret, Ziarul Financiar informează că Iustin Paraschiv s-a implicat în sponsorizarea echipei de fotbal Universitatea Craiova, prin intermediul mărcii lui La Provincia. Prima asociere dintre această marcă și CS UC a avut loc la meciul cu FC Viitorul Constanța. Se pare că sponsorizarea este întotdeauna de bun augur, deoarece craiovenii au câștigat cu scorul de 3-1.

Adevărul e că echipei craiovene îi prinde bine un finanțator, de vreme ce abia s-a reînființat, în 2016, după o dizolvare de 22 de ani. Dar proaspăt reînființată, în sezonul 2017-2018 Universitatea Craiova a participat la UEFA Europa League. Momentan evoluează în Liga 1 Betano, fosta Divizia A, fiind clasată pe locul 3, cu 43 de puncte din 22 de meciuri (12 victorii, 7 egaluri, 3 înfrângeri).

CS Universitatea Craiova este sponsorizată de Iustin Paraschiv prin intermediul grupului de firme Carmistin, deținute de afaceristul român. Carmistin este unul dintre jucătorii principali de pe piața agricolă din România, având afaceri legate de cultivarea pământului, creșterea animalelor și comercializarea cărnii. Grupul deține peste 18 ferme specializate, majoritatea pentru pui, în Vâlcea, Argeș și Gorj, dar și 3 ferme de porci și una de vite. Carmistin a achiziționat recent Avi Instant (Avicola Târgu Jiu) și a anunțat că va investi 20 de milioane de euro pentru modernizarea ei, începând cu primăvara lui 2018.

De bunul mers al afacerilor antreprenorului Iustin Paraschiv depind salariile a peste 1200 de angajați.