Cum alegi bicicleta potrivita pentru copil?

10.1.18  Ethos Plus
bicicleta-copii

Atunci cand copiii incep sa creasca, in calitate de parinte incepi sa te gandesti la diverse modalitati prin care sa le trezesti pasiunea pentru sport, pentru miscare - aceasta fiind cruciala pentru un stil de viata sanatos. Alegerea unei biciclete este un foarte bun inceput pentru asta, insa este foarte important ca cea potrivita micutului sa fie cumparata. La inceput va avea nevoie atat de tine, cat si de rotile ajutatoare de care vine insotita. Mai apoi insa, alegerea va fi mai dificila, pentru ca va trebui sa te orientezi tinand cont de o multime de aspecte.

Iti prezint in randurile de mai jos o serie de informatii generale pe care le poti avea in vedere in alegerea unei biciclete copii cat mai potrivite.

Calitatea - este poate criteriul cel mai important pe care trebuie sa il indeplinesti atunci cand vrei sa ii cumperi copilului tau o bicicleta. Pentru ca piata este plina de astfel de produse, iti revine datoria de a te informa corespunzator atunci cand cumperi. Sunt sanse destul de mari sa nimeresti ceva de o calitate indoielnica. De preferat este sa te orientezi dupa nume si branduri cat de cat cunoscute. De asemenea, este mai bine sa primesti si garantie – aceasta iti ofera un plus de incredere. Chiar si atunci cand ai la dispozitie numai un buget redus ai sanse sa cumperi o bicicleta buna.

Cadrul si materialul din care este realizat - in cazul acestuia poate fi vorba de aluminiu, otel sau rareori de carbon. Cu toate ca majoritatea bicicletelor pentru copii au o greutate destul de mare, parintii ar putea considera ca modelele cu cadrul de otel sunt cu chiar mai grele decat MTB-ul spre exemplu. Este foarte important ca greutatea acesteia sa fie una manevrabila, mai ales pentru invatacei.

Echiparea sa cu piesele potrivite este din nou un aspect extrem de necesar. Dimensionarea lor trebuie sa fie corespunzatoare, incepand de la sa, ghidon, angrenaj si pana la pedale. Acestea au o influenta uriasa asupra preturilor – cand sunt de o calitate ridicata, bicicleta va fi mai scumpa. De preferat insa este sa urmaresti intotdeauna nevoile copilului tau.

In cazul in care nu consideri necesare suspensiile de pe spate, alege un model fara si, la fel, renunta si la suspensiile de pe fata daca e cazul. Cand cumperi un model mic, nu opta pentru unul cu schimbatoare de viteza, nu isi au neaparat rostul cand copiii sunt prea mici, nestiind sa foloseasca schimbatorul corespunzator. Abia in jurul varstei de 6 - 7 ani cei mici vor incepe sa invete cum functioneaza acesta.

Tipul bicicletei este din nou un criteriu pe care trebie sa il ai in vedere. Spre exemplu, in cazul celor mici, clasificarea este in cele pentru asfalt si cele offroad. Acestea din urma au un aspect mai robust, iar anvelopele lor sunt cramponate, dedicate celor care tind sa iasa de pe trotuarul parcului.

Intotdeauna este bine sa ai in vedere pretul de platit. Asigura-te ca faci o investitie rentabila, care sa merite economiile pe care poate le-ai facut cu greu. Te invit sa accesezi pagina allkids.ro pentru a descoperi o gama vasta de biciclete pentru copii, alaturi de multe alte echipamente de joaca pentru cei mici.