Cât costă un cârlig de remorcare

30.3.17  Ethos Plus
Vă fac o mărturisire: nu dețin permisul de șofer. Dar mă gândesc să fac școala și să mi-l iau. Prin urmare, nu sunt complet dezinteresat de domeniul auto, dar nici multe lucruri din acest domeniu nu prea cunosc. Azi am aflat care este prețul unui carlig remorcare de la auto-hak pentru Opel Astra. Și am rămas ușor surprins de acest preț.

Opel Astra

Nu mă așteptam, vă zic sincer, la un preț de câteva sute de lei. Pe aut-hak cel mai ieftin cârlig remorcare Open Astra G este 357 de lei. Iar asta nu e o particularitate a Opelului Astra G: cel mai iefitn cârlig remorcare Open Astra H, de exemplu, costă aproape 400 de lei. Mie, ca necunoscător într-ale mașinilor, aceste prețuri mi s-au părut mari. M-am gândit că ce mare scofală e și ăsta, cârligul de remocare, o chestie îndoită, acolo, de care să poți lega un lanț sau o funie (la remorcă nici nu m-am gândit). Dar apoi, am dat o căutare pe Google și am văzut pe OLX, deci la mâna a doua, prețuri de sute de lei, începând cam de la 200, dar ajungând și la 400, pentru aceleași cârlige de Opel!

Se pare că, de fapt, cârligul de remorcare nu-i chiar o chestia banală, cum mă gândeam eu. Trebuie făcut dintr-un material suficient de durabil cât să reziste la o tracțiune mare (o remorcă plină cu diverse chestii). Din cauza aceasta, el este omologat de diverse autorități din domeniu și făcut la anumite standarde.

Și dacă tot am ajuns la capitolul detalii, cele de pe auto-hak.ro sunt, din ce văd pe site, omologate RAR și EU, demontabile sau semi-demintabile și au specificate foarte clar sarcinile maxime suportate, atât pe tracțiune (ale remorcii) cât și pe verticală (sarcina bilei). Și de ce ți-ai cumpăra de pe OLX, când cele de pe auto-hak vin cu garanție 24 de luni, au transportul inclus (gratuit) și de regulă un kit electric pe 7 pini tot gratuit? Dincolo de toate, ele sunt noi.

De ce îl compar cu OLX? Pentru că Google are mai nou o politică interesantă de răspunsuri la căutările internauților. Am căutat mai devreme pe Google cârlige de remorcare OPEL ASTRA, și primele trei rezultate sunt de pe OLX. Trei, nu unul, ca să fie sigur Google că nu sărim peste site sau ceva. Ei bine, n-am sărit peste site, dar la capitolul cârligelor nu m-a prea convins. Iar după OLX, care e un site de anuțuri, urmează auto-hak, primul magazin pe bune care vinde așa ceva. Dar pe poziția 4. Pentru că Google.

În sfârșit, dacă aveți un Opel și căutați un cârlig de remorcare la un preț avantajos, puteți intra și pe acest magazin, pe lângă, bineînțeles, veșnicul OLX, mai nou prezent în toate. Cu mențiunea că pe OLX sunt și multe țepe, pe care nu le poți preîntâmpina întotdeauna, de vreme ce nu cunoști vânzătorul și nu ai garanție pe produs. Dar îl interesează lucrurile ăstea pe Google?