Companii românești de succes

23.2.17  Ethos Plus
Desigur, s-ar putea spune că o companie controlată de Sebastian Ghiță trebuie să fie de succes, având în vedere contractele cu statul pe care acesta le-a avut în ultimii ani. Dar Teamnet International s-a despărțit de deputatul român în 2012, cel puțin oficial, acesta vânzându-și acțiunile. La ora actuală, compania Teamnet International este controlată de către Bogdan Padiu. Și, deși îi zice International, Teamnet este o companie cât se poate de românească.

Receptie Teamnet

Care continuă să aibă succes. Poate vă amintiți de numele Teamnet în legătură cu niște cursuri intensive gratuite, pentru studenți și masteranzi, desfășurate anual în Iași și București, dacă bine rețin, despre care am mai scris. Cursuri de informatică care, pe lângă că erau gratuite, s-au dovedit și cât se poate de practice: peste 70% dintre absolvenții lor și-au găsit, ulterior, un post în cadrul companiei. Destul de frumos, dacă mă întrebați pe mine.

La sfârșitul anului trecut, Teamnet Engineering, parte a Grupului Teamnet, a câștigat un contract cu BNR și astfel îi va dezvolta infrastructura în următorii ani. Ce mare chestie să dezvolți infrastructura unei bănci și să sufli un contract din fața Telekomului, nu-i așa? Valoarea lui e estimată la 7 milioane de lei. Și tot Teamnet Engineering va crea primul centru de robotică din România. Unde se vor produce drone și aparatură sofisticată, de ultimă oră, în domeniu.

Poate că, tocmai de aceea, n-ar trebui să ne mire faptul că  Banca Mondială și-a dublat, în ultimii ani, cota sa din cadrul companiei Teamnet, după cum se arată în adevarul.ro. Prin divizia sa International Finance Corporation, care se ocupă de investiții, Banca Mondială a cumpărat noi acțiuni, investind circa 5 milioane de euro și dublându-și cota din Teamnet, de la 8.3% la 16%.

Au existat și critici care au avut în centru numele Teamnet, apropo de localizarea apelurilor de urgență, pusă la punct de către această companie, și care nu a funcționat eficient în cazul accidentului din Munții Apuseni, scrie tot Adevărul, dar, per ansamblu, Teamnet este și continuă să fie o companie românească de succes atât pe plan local, cât și internațional. Probabil una dintre puținele.