Omul cu scaun la cap are grijă pe ce șade

21.6.16  Ethos Plus
V-am mai povestit  de scaunul meu de la birou, dar era pe alt blog, așa că nu strică să reiau. Deci, în urmă cu câțiva ani aveam la birou un scaun simplu, cam ca în imaginea următoare, preluată de pe scauneonline.ro:

scaun de conferință

Diferența e că scaunul meu avea jos două bare laterale care îi consolidau picioarele și nu avea spătarul la fel de comod. Totuși, în mare cam ăsta era. Ei bine, într-o zi una din acele bare s-a rupt iar picioarele scaunului au început să joace, așa că am apelat la cineva de lângă sediul firmei noastre, care avea ustensilele necesare și l-a sudat. Dar oricât de bun ar fi petecul, haina finală nu va arăta la fel ca cea cumpărată din magazin! Așa și aici: în urma sudurii, scaunul a căpătat o proprietate interesantă, de plan înclinat. :) La început nu am observat asta, dar cu timpul, șezând pe el ore în șir zilnic, au început să apară dureri de spate. Odată ce le-am intuit cauza, am înlocuit scaunul și durerile s-au estompat gradat, până la dispariție.

Concluzia acestei mici experiențe făcută involuntar pe pielea mea este că mai bine cumperi ceva nou, solid și bine făcut, decât să dai bani pe reparații, în cazul în care obiectul (de mobilier) în cauză îți poate afecta sănătatea. Bine, bine, aveți dreptate: nu avem bani, așa că mai bine alegem varianta cea mai ieftină! Doar că cea mai ieftină variantă este exact asta: cumpărarea unui scaun nou. De ce? Pentru că dacă îți strici sănătatea, pe termen lung vei da mai muți bani pe medicamente și vizite la medic. De suferința cauzată nici nu mai vorbesc.

Iar dacă totuși prețul este un impediment, pe site-ul de unde am preluat imaginea găsiți scaune de birou sub 200 de lei, ceea ce e un lucru destul de atractiv, dacă ne gândim că acestea nu cântăresc mult și deci costul transportului, care se poate face ramburs, este nesemnificativ. Apropo, știți cât costă scaunul din imagine? 96 de lei. În plus, tot acolo găsiți o gamă bogată de scaune, de toate formele, culorile, mărimile și modelele. Inclusiv dintr-acelea ergonomice, sau directoriale, cu care vă puteți întoarce într-o parte și alta. Ba chiar, pentru cei pretențioși, magazinul pune la bătaie câteva scaune cu masaj.

Dar despre masaj, într-un alt articol.