FunkStudio, pentru că meritaţi

20.3.15  Ethos Plus
Cam aşa ar putea suna o reclamă la FunkStudio. Care este un studio de videochat. Ok, cu asta intrăm într-o zonă tabu, aceea a obţinerii de beneficii materiale de pe urma valorificării corpului tău. Citeam zilele trecute într-un status de Facebook că un blogger nu ar trebui să scrie despre studiouri de videochat, ca să nu se păteze. Despre fetele care se angajează acolo, autoarea nu mai specifica nimic. Probabil se subînţelege că şi ele se pătează. Sau nu? Iată mai jos câteva opinii personale pe tema asta.


Sexualitatea a fost, este şi probabil va fi încă multă vreme un subiect tabu. De ce? Din cauza unor complexe şi prejudecăţi pe care le are fiinţa umană vizavi de eros. Şi totuşi, dacă eliminăm orice stare de jenă şi gândim la rece, organele genitale sunt şi ele părţi ale corpului omenesc, la fel ca gura, mâinile, nasul, urechile. De ce ne jenăm doar gândindu-ne la ele? Sau doar observându-le? Pentru că da, exact asta face un model de videochat, oferă un spectacol vizual şi atât. Interacţiunea cu privitorul se realizează prin intermediul unui monitor, cei doi se află în locuri fizice diferite, nu se ating şi probabil nu se vor întâlni niciodată.

Dar este greşit să-ţi vinzi corpul! aud parcă nişte voci în fundal. Păi nu-ţi vinzi corpul, doar ţi-l pui în valoare. Te foloseşti de el. Un hamal nu face exact acelaşi lucru, câştigând bani folosindu-şi corpul? Constituţia lui fizică îi permite să care saci în spate 8-10 ore pe zi. În acest timp, formele unei fete îi permit să se filmeze. Iar oamenii dau bani ca să o vadă. Este asta atât de îngrozitor de rău? Pe bune? Şi nici măcar nu ţine numai de corp, care, conform celor de la FunkStudio, contează într-o poporţie de 30-40%. Mai important e cum ştii să-ţi valorifici atuurile, să comunici, să interacţionezi. Adică, mai trebuie şi să ai ceva în tărtăcuţă şi să fii sociabilă. Acum, un analist la o firmă oarecare nu-şi foloseşte potenţialul intelectual pentru a câştiga bani? Iar o afaceristă de succes nu-şi foloseşte charisma şi sociabilitatea pentru a încheia afaceri avantajoase?

Desigur, nu zice nimeni că nu există tentaţii. Şi că nu se poate aluneca pe o pantă a depravării din aşa ceva (e o diferenţă, totuşi, între videochat şi masaj erotic cu finalizare). Dar asta am senzaţia că ţine mai mult de fată, nu de studio. La fel, nu zice nimeni că nu sunt firme care te ţepuiesc sau te exploatează. Cât priveşte FunkStudio, par destul de ok din ce se vede pe site. Atenţie: nu îi cunosc în mod direct, nu pot oferi garanţii. Am zis par. Dar de aici şi până la a zice că n-ai voie să scrii pe subiectul ăsta ca blogger, că te pătezi, e cale lungă, nu credeţi?

Case closed.

PS: au şi camere mişto.