Corpuri de iluminat

15.12.14  Aldus Plus
Îmi vine greu să-mi imaginez cum puteau trăi strămoșii noștri fără lumină. Sigur, seara aprindeau lumânări sau felinare (opaiețe le mai spune), dar la lumina lor nu prea vezi foarte bine să citești sau să faci alte lucruri. Cum ar fi să navighezi pe net. De fapt stai... care net? Așa este, pe vremea aceea nu exista nici televiziune, nici calculatoare și nici internet, toate acestea fiind produse directe ale electricității. Pentru cei care cred altceva, se dă următorul banc:

lustră

- Internetul: Eu am totul!
- Google: Eu găsesc totul!
- Wikipedia: Eu ştiu totul!
- Enel: Serios?

Care Enel în orașul meu se numește Renel.

lustră

Lumina modernă, becurile pe care le avem azi în case se datorează în mare parte invențiilor unui fizician mult mai puțin celebru decât ar trebui, pe nume Nikola Tesla. Dar nu vă speriați, n-o să intrăm în electricitate și alte subiecte de fizică. Motivul articolului de față este încercarea de a aduce-n lumină un magazin poate mult mai puțin cunoscut decât ar trebui, cel puțin judecând după cum se prezintă „la prima accesare” și faptul că nu aveam cunoștință de el până azi. E modul meu de a spune că-mi place cum arată.

veioză

Magazinul în cauză comercializează corpuri de iluminat, atât pentru interior cât și pentru exterior, sub marca Atas Lighting. Diferențele față de ce alte magazine de profil am văzut eu până acum sunt: 1) site-ul are un aspect absolut superb și 2) gama de produse comercializate este foarte bogată. Prima poate fi un indiciu pentru atenția lor la detalii, în sensul că domle, dacă își fac site-ul așa de frumos probabil sunt niște oameni care apreciază calitatea și designul rafinat, deci ne putem aștepta la produse de asemenea superbe. A doua se referă la diversitate. Aici, firma oferă corpuri de iluminat din bronz, crom, nichel, alamă, lemn, fier forjat, cu cristale etc, în cele mai variate modele și forme. Avem astfel sisteme de iluminat modern, hi-tech, intim, cald, boem, artistic și lista poate continua. V-am pus câteva exemple în articol dar evident că nu pot selecta decât o foarte mică parte, sunteți liberi să dați click pe link și să le admirați singuri pe restul.

veioză

Netul în general și blogurile în special abundă de reclame sau promovări ale diferitelor firme și magazine virtuale. Puține dintre ele însă au o istorie (și experiență) de peste 20 de ani, se prezintă atât de frumos și reușesc să facă o impresie atât de bună ca acesta. Eu unul sper să vă placă.