De la pământ la cer

19.11.14  Aldus Plus
Cele două planuri sunt simbolice. Pământul este spațiul în care locuim aproape toți. Sus de tot, în stratosferă, începe domnia celuilalt plan, celest. Este vorba de pătura oamenilor bogați, acolo aerul este mai rarefiat dar, se zice, mai bun pentru sănătate. Între cer și pământ, între oamenii bogați și oamenii săraci, între plebe și elită există un mare vid. Noi nu cunoaștem cerul și rareori privim în sus. Viața de zi cu zi ni se pare absolut normală.

Interior Ambasad'Or

Ce mi-a generat aceste gânduri profund-filozofice? Faptul că am văzut imagini cu unul dintre cele mai mari centre de evenimente din București, cum se auto-denumește, respectiv Ambasad'Or. Și care arată superb. Și când l-am văzut, primul gând ce mi-a răsărit în minte a fost că în mod cert, el se adresează oamenilor cu bani. Posibil afaceriștilor, politicienilor etc. Pe de altă parte, trebuie să existe și un spațiu care să-i servească pe acești oameni, dispuși să plătească suplimentar pentru calitate, opulență, exclusivitate și lux. Un lux de care, în cuvintele de pe site-ul lor, nu poți scăpa așa de ușor.

Ce se poate face acolo? O nuntă. Sau o organizare botez, ori de ce nu, logodnă. O petrecere cu invitați. Loc ar fi cam de o mie de suflete, ni se precizează. Practic, Ambasad'Or poate găzdui orice recepție sau eveniment cu până la o mie de persoane, dintre cele mai pretențioase. Merg aici, evident, și seminariile, conferințele pe diverse teme ori întâlnirile oamenilor politici.

intrare Ambasad'Or

Imaginile acestui local, din exterior și interior, pe care de altfel le puteți admira și voi accesând linkul de mai sus, m-au frapat într-o anumită măsură, contrastând cu impresia mea de ansamblu asupra clădirilor Bucureștiului. Și m-au făcut să mă gândesc că există două lumi: cea de jos, a noastră, și cea de sus, a celor care își permit. Care îți permit, de exemplu, să nu aștepte un an până se eliberează un restaurant unde să-și poată face nunta. Care își permit să fie sănătoși, pentru că nu cumpără toate produsele alimentare cu chimicale pe care le mâncăm noi. Care își permit să cumpere calitatea.

Așadar, dacă ești o Ileană Cosânzeană - prințesă plină de aur și stil, ori te simți un Făt-Frumos dornic de a-ți impresiona aleasa și de a rupe cu această ocazie gura târgului, iată un mod practic în care o poți face, închiriind acest centru pentru una sau mai multe nopți. Caz în care party fericit! Iar nouă, celor rămași, ne rămâne posibilitatea de a admira pozele. Eventual, chiar ale tale.