O lume minunată, în care vom găsi...

24.2.14  Ethos Plus
Numai copii. Așa suna un cântec de mai demult, posibil chiar înainte de '89. Desigur, copiii n-ar putea să se întrețină, precum n-ar putea să perpetueze specia umană (ei, aș! preocupările și interacțiunile mele în domeniu au început pe la fo' 10 ani) precum n-ar putea să-și cumpere haine sau mâncare, așa că metafora se referă, evident, la copilul din noi. Pentru că, prinși în ritmul unei vieți agitate dar totuși mecanice, robotizante, mulți dintre noi, cei mai mulți, am uitat să fim copii. Dincolo de metaforă însă, există și acele mici și plăpânde ființe, care ne cheamă cu apelativele de „tată” și de „mamă”, care fără noi sunt neajutorate dar, fără de care viața noastră nu ar mai merita poate trăită.

camera copii

Departe de 1 iunie, am făcut o mică pledoarie pentru cei mici, cu gândul parțial la una din amicele mele virtuale, care-și dorește de mult să îi apară o astfel de minune în viață. Scop în care deja se interesează de cum să-i decoreze camera, vezi imaginea de mai sus. Și așa am ajuns, încet-încet, în tema articolului de azi. Și anume, un site cu lucruri pentru copii: toyhut.ro.

De ce toyhut.ro? N-am cumpărat niciodată de acolo (de altfel încă nu sunt părinte) dar, dacă ar fi să cumpăr, cred că site-un respectiv se auto-recomandă prin câteva trăsături ușor observabile. În primul rând, numele (toy + hut) sună foarte bine, iar asta te duce instinctiv cu gândul la niște oameni deschiși, cu care îți place să faci afaceri sau să ai legături, fie și comerciale. Prima impresie nu se dezminte când pe site găsim un scaun descris ca „cel mai șmecher scaun de masă pentru bebeluși”. Apoi, site-ul arată excelent, tema este frumoasă și atractivă, produsele sunt expuse minunat. Nu știu voi, dar eu prefer ca, dintre două fete cu un caracter și o personalitate asemănătoare, s-o aleg pe cea care arată mai bine și la nivel fizic! :) Dar principalul atu este faptul că acolo găsiți cam tot ce v-ar trebui pentru un copil. De la hăinuțe, pantofiori, mobilier specific, articole de îngrijire (cu creme de corp, prosoape etc), articole pentru plimbare (de exemplu scaun de mașină), până la jucării de toate felurile. Numai mâncare n-am văzut, dar nu-i exclus s-o aibă și pe aia. Ba au și articole pentru mămici.

Nu m-am uitat la prețuri, sau cel puțin, nefiind în temă, nu am cu ce le compara. Dar las sarcina asta pe seama mămicilor. Și așa, n-ar fi prima dată când rămân însărcinate! :)