NeverWet - o mică minune tehnologică

9.1.14  Ethos Știri
În ultima perioadă se pare că tot ce se inventează este legat într-un fel sau altul de calculatoare, gadgeturi și internet. În loc să găsim modalități mai eficiente de a utiliza energia (am renunțat la utopia energiei libere?) sau alte lucruri care să ne facă viața mai ușoară (ori mai lungă, prin vindecarea unor maladii incurabile), ne creem o lume virtuală mai bine pusă la punct, cu mai mulți prieteni pe Facebook, cu telefoane care să ne țină online și când suntem pe stradă sau la serviciu, inteligente, adică care să gândească (facă selecții, recomandări etc) în locul nostru. Destul de ciudat și totodată sumbru, nu?

direcție greșită

Totuși, există excepții. Un cvasi-necunoscut grup de chimiști și cercetători pasionați de nanotehnologie au pus la punct o metodă de a respinge apa de pe aproape orice suprafață. Cum? Tratând acea suprafață cu două substanțe protectoare, aplicate prin pulverizare (șpreiere). Se curăță suprafață, se șpreiază folosind primul tub (un singur strat) într-o încăpere bine ventilată, se așteaptă o jumătate de oră pentru a se usca, apoi se folosește în mod similar al doilea tub, de data asta putându-se aplica mai multe straturi. La final obiectul tratat în acest mod va respinge nu doar apa ci și alte soluții sau chiar alimente uleioase ori semi-lichide.

Invenției lor i-au dat numele NeverWet. Spray-ul poate fi achiziționat online, pentru circa 20 $. Mă întreb dacă n-ar putea inventa ceva similar și pentru politicieni. Să nu-i atingă mizeriile inerente mediului în care activează, vegetează sau ce fac ei acolo...