From Timișoara, with love

3.12.13  Ethos Plus
Nu, nu-s eu din Timișoara. Nici nu locuiesc acolo, nici rude n-am și nici prieteni sau cunoștințe din real life. Dar am observat că o grămadă de bloggeri sunt timișoreni. Nu știu care-i faza și de ce-a dat Timișoara atâția bloggeri români, poate pentru că banatu-i fruncea sau cum se zice. Da'n orice caz, pentru ei și pentru toți cei care locuiți prin zonă, vă prezint astăzi un fotograf evenimente timisoara, care se ocupă bineînțeles cu imortalizarea clipelor magice petrecute alături de cei dragi și ale cărui poze arată super. Dar decât să-l laud eu, mai bine să las fotografiile să vorbească, pe principiul că o imagine valorează cât o mie de cuvinte.

cuplu

fotografii nuntă

fotografii nuntă

fotografii nuntă

fotografii nuntă

fotografii nuntă

fotografii nuntă

fotografii nuntă

fotografii nuntă

fotografii nuntă

Eu zic că sunt de o foarte bună calitate, și evident că nu mă refer la suportul fotografic sau aparatul cu care au fost făcute ci la esența și expresivitatea lor, totodată la frumusețea sau chiar arta care pare să le fie o a doua natură. Imaginile au fost preluate de pe site-ul respectiv și micșorate; ele reprezintă doar o selecție din ce puteți vedea acolo.

Astăzi este extrem de dificil, în opinia mea, să te descurci cu o afacere de genul fotografiei sau să trăiești de pe urma ei. Motivul constă în popularitatea tot mai mare a diverselor aparate ieftine cu care se pot realiza astfel de fotografii. De fapt nu chiar astfel de fotografii, că aici e cheia. Cu un banal telefon mobil (sau cu o cameră foto de câteva sute de lei) oricine își face poze HD și le urcă pe net. Diferența față de ce vedeți în imaginile de mai sus provine din două lucruri. În primul rând, o cameră ieftină sau un mobil (care-i un fel de chestie pentru oameni săraci, no offense, e un pachet promoțional cinci în unu: telefon, calculator, ceas, aparat foto și gps) nu va reuși niciodată să se ridice la înălțimea unor scule profesionale, folosite bineînțeles de profesioniști. Și niciodată Gigel nu-și va lua o astfel de sculă, din simplul motiv că ele și costă ceva bani, în orice caz mult mai mulți decât telefonul din dotare. Dacă primul motiv este legat de aparat, al doilea motiv ține de utilizatorul lui: nu-i suficient să ai un aparat foto pentru a te numi fotograf, la fel cum nu-i suficient să ai o mașină pentru a te numi șofer sau să deții un calculator pentru a te numi informatician. Este vorba aici de acele cunoștințe pe care fotografii profesioniști le au și voi nu le aveți, pentru simplul fapt că n-ați urmat o școală în domeniu. În fine, mai este vorba de experiența practică acumulată de un astfel de fotograf, care îi permite să exceleze.

Prin urmare, pozele făcute de voi vor fi întotdeauna inferioare celor făcute de cineva care cu asta se ocupă și din asta trăiește, lucru logic de altfel. Iar dacă la o ieșire în verde sau în weekend merge să filmați voi, la un eveniment care adesea are loc o dată-n viață, cum este cununia, probabil vă veți dori ceva mai de calitate. Așa că puteți apela cu încredere la respectivul site. Tipul se mai ocupă și cu fotografiatul diverselor evenimente locale, sau de fapt cu tot ce ține de fotografie, dacă-i până acolo. Și se pare că o face foarte bine.