Despre modă

3.12.13  Ethos Plus
Despre modă se poate vorbi mult și bine, la fel cum hainele se pot îmbrăca în diferite variante și culori, eu prefer însă s-o fac fără să cad în derizoriu și fără să mă etalez cu niște piese vestimentare scumpe care să nu aibă nimic în afară de ambalaj. Pentru că acest lucru se poate constata deseori în jurul nostru.

modă

În primul rând, îmi vin în minte diversele modele care prezintă moda, alese parcă pentru a imprima ideea că nu poți să arăți bine și să fii atrăgătoare ca femeie decât dacă ești subțire ca un fir de ață sau ca un fir de trandafir, la propriu. Probabil că motivul trebuie căutat în orientarea sexuală bizară a unor designeri și creatori de modă dar să ne oprim deocamdată aici. Ei bine, femeile din realitate nu sunt trase printr-un șnur, uneori au forme, care și ele uneori plac bărbaților (teoria cum că dacă ești plinuță nu te place nimeni este falsă; am cunoscut bărbați care se simțeau atrași cu predilecție de astfel de femei, mai corpolente). După cum aceleași femei din viața reală (nu dintr-o lume utopică pe care ne-o prezintă clipurile publicitare) au și defectele sau imperfecțiunile lor, uneori fizice. Și asta le face, în opinia mea, chiar mai frumoase, creând diferențe, particularități și originalitate.

S-a încercat mai demult realizarea unui model de fată perfectă, un chip alcătuit din ochii unei vedete, nasul alteia, urechi, pomeți etc - toate s-au luat de la cele mai frumoase femei din lume și s-a compus femeia ideală pe baza lor, folosind un calculator. Rezultatul a fost dezastruos, chipul final oricum arâta numai frumos nu, și asta pentru că părțile componente nu se mai integrau, nu mai era respectată armonia de ansamblu. Oricât de imperfecte vi se pare că sunteți, corpul vostru are armonia lui generală, care îi conferă unicitate și irepetabilitate și care vă face să fiți frumoae și chiar perfecte în această unicitate. De aceea, promovarea unui anume model de frumusețe este utopic și dăunător.

femei frumoase

Hainele acestor case de modă par și ele rupte din imaginația unei minți făcută ferfeniță. Câteodată ele frizează ridicolul sau cad în penibil, în timp ce posesoarele lor pășec mândre pe scenă în fața publicului (și uneori cad sub ea, au fost cazuri). Care să fie atunci modelul corect de urmat și ce haine să-și aleagă o tânără modernă, mai ales dacă nu are tot timpul din lume să stea în fața oglinzii, pentru că de exemplu are și un job ori chiar o carieră? Păi ar fi multe de spus, dar putem începe cu ceva care să fie de bun simț, să ne placă și să ne facă să ne simțim confortabili. Vestimentația nu trebuie să fie exhibiționistă ci să ne reflecte și îmbrace în mod plăcut personalitatea, asortându-se eventual și cu anotimpul de afară sau evenimentul la care participăm. Iar aceste particularități ale obiectelor vestimentare nu pot fi definite în cuvinte ci simțite sau intuite de către fiecare în parte. La fel cum nu orice bărbat este genul unei femei, nici orice haină n-are cum fi.

Astăzi vă prezint al doilea brand, și anume Moda miss: www.modamiss.ro. Poate mai bun decât numele grele ale caselor de modă americane. Chiar dacă, nu-i așa, autohton. Sper să vă placă.