La vita e velo

26.11.13  Ethos Plus
Probabil vă e familiar titlul filmului „La vita e bella” („Life is Beautiful”, „Viata e frumoasă”). În mod cert, vă este cunoscută expresia „Life is Good”, care desemnează blogul de față. Am observat că și celor de la LG le-a plăcut ideea acestui blog, ei preluând uneori expresia și trăgând un zâmbet peste sigla lor. Dar de „La vita e velo” ce ziceți?

bicicleta mazda

Eu zic că sună mișto. Site-ul respectiv este de fapt un magazin bicicletele. Pentru că da, velo înseamnă bicicletă, deși eu habar nu aveam înainte să caut pe Google. Pe mine velo mă duce cu gândul la velocita, care înseamnă viteză. Cât de mare viteză poți prinde cu o bicicletă nu știu, probabil 40-60 km/h, depinde și de înclinația terenului, calitățile tale fizicie și, evident, tipul bicicletei respective. Evident că la viteză n-o să bați un automobil. La fel, n-o să poți circula lejer iarna, pe un carosabil plin cu zăpadă și în bătaia vântului. Dar acestea două cred că sunt singurele puncte slabe în comparația bicicletă - mașină.

Pe mine mă atrage tot mai mult ideea achiziționării unui vehicol pe două roți. Din câteva motive simple. În primul rând, într-un oraș aglomerat poți ajunge la destinație mult mai repede decât cu o mașină. În al doilea rând, prețul unei biciclete este foarte mic în comparație cu al unei mașini. Mai departe, întreținerea lor costă practic zero, nu consumă carburant și sunt ușor de reparat, respectiv piesele componente sunt ieftine. În sfârșit, ajută la menținerea tonusului muscular și a sănătății, mai mult, fără a polua atmosfera cu noxe.

bicicleta gigant

Sigur că există și acolo diverse modele și branduri, puteți lua ceva de concurs sau doar de deplasare, mai nou există și pliabile. Indiferent însă ce vă doriți, pentru voi sau pentru cineva din familie (soție, copil), dați un search pe Google după magazin biciclete in Bucuresti La Vita e Velo și cu siguranță veți găsi tot ce aveți nevoie.