Cele mai bune hidroizolatii pentru acoperisuri in Bucuresti

30.1.19  Ethos Plus
În rândurile ce urmează o să vă prezint o soluție de hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti din membrana EPDM Firestone. Dar înainte de asta, o scurtă introducere, să facem subiectul mai atractiv și pentru cei care intră aici să se destindă, nu să caute neapărat informații utile despre cum să-și izoleze blocul sau casa. Contra apei, că izolația de frig e altceva.

hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti

Hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti, în varianta comunistă


Nu știu dacă ați prins epoca lui Ceaușescu și dacă, în caz că ați prins-o, ați avut vârsta necesară ca să rețineți unele lucruri. Eu de exemplu rețin vag din anii copilăriei cum mă urcam pe acoperișurile blocurilor din zonă, pentru a mă juca. Blocuri construite în „Epoca de Aur”, adică de Ceaușescu. Și blocurile respective aveau un acoperiș plat. Vă puteți întreba cu ce erau ele izolate împotriva apei. Pentru că na, apa are obiceiul ăsta nefast de a se infiltra pe oriunde găsește o crăpătură și de a eroda, treptat, orice piatră, orice cărămidă, orice BCA. Serios, apa e mai tare decât stâncile, uitați-vă la orice documentar Discovery! Ei bine, blocurile noastre erau hidroizolate cu smoală!

Desigur că o hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti nu poate fi din smoală, din multiple considerente. În primul rând, smoala se topește și se crapă la căldură mare. Da, se topește, noi aveam smoală pe picioare când eram mici, vara! Apoi, nu poate fi considerată în mod serios ca material pentru hidroizolatii terase de bloc sau la hidroizolatie pentru fundatie, pivnita si beci. Cum să puneți smoală în beci? Cu atât mai puțin nu o puteți folosi în cazul în care vreți niște hidroizolatii hale industriale, adică într-un mediu de business. Și totuși, astăzi există o firmă care vă izolează cu succes toate aceste lucruri: acoperișurile clădirilor și ale halelor industriale, terasele blocurilor, fundația pivnițelor și a beciurilor. Dar, evident, nu cu smoală! :)

Hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti, în varianta modernă


Revenind la smoală, aceasta a început repede să facă figuri, așa că din câte îmi aduc aminte era turnată anual pe acoperișuri, cu toate neplăcerile pe care le implică asta. Și tot nu funcționa. Așa că locatarii acestor blocuri s-au unit și și-au construit, treptat-treptat, acoperișuri oblice, din țigle metalice sau ceramice ori din alte materiale similare, peste acoperișurile plate inițiale, ca să aibă un pic de protecție la apa ploilor. Desigur că aceste acoperișuri au și ele problemele lor, fiind vulnerabile la vânturi puternice, și îți răpesc posibilitatea de a urca din nou pe acoperiș pentru a te juca, din postura de copil, sau pentru a face plajă, din cea de adult. În plus, ele au implicat costuri suplimentare.

Poate de aceea tendința actuală este să se revină la acoperișurile plate. Iar pentru a fi perfect protejate de acțiunea erozivă a apei, acestea pot fi acum acoperite cu deja celebra membrană EPDM Firestone, prezentă în hidroizolațiile pentru acoperișuri montate de specialiștii de la infiltratiizero.ro și având o durată de viață de până la 50 de ani. Desigur, pe vremea când eram copil nu îmi păsa de toate aceste lucruri și adoram mirosul de smoală de pe adidașii mei, dar astăzi, ca adult responsabil, sunt ceva mai atent la materialele care intră în compoziția unei izolații eficiente. Și sper că la fel sunteți și voi.