Locul de unde ar trebui să-ți cumperi pantofii sport de firmă

31.1.18  Ethos Plus
Odată cu explozia internetului din ultimii ani, cumpărăturile au început să se facă de acasă, din fața calculatorului. Vrei un telefon de ultimă generație? Îl comanzi de pe net. Vrei niște pantofi sport pentru barbati? Îi comanzi online. E mai comod, mai convenabil, mai avantajos și în mod cert mai ieftin, deoarece în offline poți alege între 3-4-5 magazine din orașul tău, pe când pe net alegi între toate magazinele din țară (dacă există un magazin care la ora actuală nu are site pe net, atunci să doarmă în pace în continuare; aviz respectivilor patroni). Dar tot netul vine și cu niște mici neajunsuri, la care trebuie să fii atent. Să luăm de pildă cazul pantofilor sport pentru barbati.

adidasi nike

În ultima vreme, cam de când Facebook-ul a început să fie folosit pentru comerț, am văzut tot mai persoane sau magazine ce vindeau pe Facebook pantofi sport nike, pantofi sport adidas etc, deci pantofi sport pentru barbati, de firmă, la prețuri foarte mici. Ziceam că netul are și un neajuns. Acesta constă în faptul că nu poți verifica vânzătorul la fel cum o faci în offline. În real life, dacă ai cumpărat un pantof cu probleme, îl duci înapoi la magazin să ți-l schimbe. Și dacă nu vor, faci scandal. Și nu le convine să faci scandal, că pierd clienți. Pe net nu e așa de ușor. Trimiți un mail, lași o recenzie, dar ce poți face mai mult? După cum probabil bănuiți, cazurile de care vă spuneam s-au dovedit rapid țepe. Au fost chiar situații în care oamenii s-au trezit acasă cu niște saboți sau papuci de casă în locul adidașilor nike, iar când s-au plâns vânzătorului, acesta le-a râs în nas și i-a făcut fraieri. No, dă-l pe mână poliției, dacă poți. Că nici nu știi cum îl cheamă, e o pagină de Facebook. Nici nu știi dacă în spatele acelei pagini se ascunde un magazin real sau e făcută pe niște nume și date false.

Soluția la astfel de situații este să ai un minim de inteligență și să fii atent. Promoțiile nejustificate, la prețuri mai mici decât le oferă magazinele mari sau furnizorii autorizați, din partea unor pagini de Facebook, sunt țepe. Apoi, dacă vrei să cumperi niște pantofi sport pentru barbati și să fii sigur că primești calitatea cerută, folosește un magazin serios! Cel din link pare un bun exemplu: este site, nu pagină Facebook, are certificat SSL, este foarte bine indexat de Google (fă și puțin research înainte!), are un nume sugestiv și e axat pe produse de încălțăminte și îmbrăcăminte, de firmă. Numai secțiunea cu pantofi sport pentru barbati are sute de articole (și sunt pe mărimi: de exemplu 257 de pantofi sport bărbătești cu mărimea 44). Fiecare produs are poza lui și pagina lui separată. Și suntem doar la secțiunea de pantofi sport! Asta arată că e un site serios, nu o glumă. Și găsești aici pantofi Nike, pantofi Adidas, pantofi Lacoste, pantofi Puma, practic e destul de clar că sunt nișați pe așa ceva.

Vrei oferte și prețuri promoționale? De aici le iei. Nu de la vânzători no-name. Aici, când apar, ai siguranța că nu iei țeapă. Așa că te abonezi la newsletterul lor și gata. Și da, sunt promoții, că am sortat produsele după preț crescător, iar primele au prețuri reduse. Dar nu la 50 de lei un pantof de firmă. Dar altfel, uitați-vă mai bine la oferta de prețuri (reale, nu imaginare) și gama de produse și spuneți-mi dacă nu e mai atractiv decât un necunoscut de pe Facebook.

Cu plăcere.