Adu puțină culoare în viața ta

28.12.17  Ethos Plus
În plin sezon al sărbătorilor de iarnă, majoritatea petrecem cu familia și cei dragi, ne relaxăm, ne reîncărcăm bateriile după un an obositor și ne bucurăm de magia Crăciunului și a Anului Nou. Dar sărbătorile vor trece, pe când iarna rămâne. Pentru cei care se simt deja ușor plictisiți de lipsa de opțiuni a anotimpului rece și se gândesc la proiecte interesante pentru 2018, iată o idee ce s-ar putea încadra la rubrica hobby: puteți să aduceți ceva mai multă culoare în viața voastră, pentru suma de 23 de lei. Atât costă o vopsea spray pe colorit.ro, și deci, când am zis "puțină culoare", nu foloseam metafore.

grafitti

Nu de puține ori am trecut pe lângă pereți viu colorați cu diverse desene de tip graffiti. Iar eu locuiesc în provincie; îmi imaginez că cei din orașele mari văd aceste desene aproape zilnic. Dar niciodată nu m-am întrebat cu ce sunt ele făcute. Răspunsul l-am aflat mai devreme, pe site-ul colorit.ro, unde am văzut diverse tipuri de spray vopsea sau spray pentru graffiti. Misterul rezolvat, cum ar zice Sherlock Holmes! Iar lista cu preturi vopsea spray mici explică, poate, și popularitatea acestor desene.

Bineînțeles că eu nu vă recomand să deveniți artiști clandestini și ușor în afara legii sau a normelor de bun simț, acoperind pereții instituțiilor publice sau ai blocurilor cu diverse astfel de caricaturi. Deși recunosc că mie îmi plac. Serios, ele dau o anumită culoare orașului, scoțându-l din tonurile cenușii ale unei vieți triste și monotone. Zi de zi mergi la job ca un robot, așa că totul în jurul tău este monoton și imund, iar aceste grafitti-uri aduc puțină lumină și culoare, mai schimbă atmosfera, aduc o notă de interesant și frumos. Sunt creații care se clasează, cred, la capitolul artă urbană. Totuși, puteți face și alte lucruri cu un tub de spray pentru graffiti.

grafitti

Același tub de spray vopsea poate fi folosit, spre exemplu, pentru decorarea pereților interiori ai unui hol, ai unui bloc (dacă vecinii voștri sunt de acord) sau pereților exteriori ai unei case, garaj sau magazii. O puteți scoate din "normă", îi puteți da o anumită personalitate. Și iată un hobby simplu și deloc costisitor (dați o căutare după preturi vopsea spray; nu cred că sunt atât de scumpe), ba chiar foarte interesant, cu valențe artistice, de care vă puteți apuca în 2018. Sau în primăvară. Cu condiția să aveți tubul de spray. Și locul pe care să-l colorați. Poate că m-ar tenta și pe mine, dar singura problemă e că n-am talent la desenat!

Altfel, nu știu la ce mai sunt folosite aceste spray-uri (pe pagina din link sunt duze, markere, vopsele chrome, sprayuri fixative sau decapante, în culori vibrante și la prețuri începând de la 1,50 lei duza sau 14 lei markerul vopsea), că nu mă pricep, dar magazinul în sine, cu produsele lui pentru pasionații de grafică, pictură, desen și meșteșugit a reprezentat o mică epifanie. Mă bucur că există și astfel de site-uri și sper să aibă o existență cât mai lungă și să prospere, deoarece îți aduc aminte că viața e făcută nu doar pentru a munci sau a fi în competiție, ci și pentru puțină relaxare, un strop de nebunie și cultivarea unui hobby.

Lucru pe care vi-l doresc și dumneavoastră, în 2018!