Cum se mai îmbracă fetele azi

22.5.17  Ethos Plus
Uitându-mă în jurul meu, observ în principal două categorii de fete, în funcție de modul cum își aleg îmbrăcămintea. Și pentru că suntem pe final de primăvară, în rândurile următoare o să mă refer mai ales la îmbrăcămintea de vară. De la pantaloni la fuste, de la bluze la cardigane și, de ce nu, de la ridicol la sublim.

cardigan bej

În primul rând, foarte multe fete se îmbracă, după părerea mea, absolut superb. Poate că ține de zonă, poate că româncele au flerul de a-și cumpăra haine minunate, cert este că dacă te uiți pe stradă, observi o mulțime de reprezentante ale sexului slab care se îmbracă cu gust. Și nu doar dintre cele cu bani; nu trebuie să cheltui o avere pentru a-ți cumpăra niște haine poate nu de firmă, dar care să se asorteze și să-ți pună în valoare calitățile native. La picioare, mie personal îmi plac atât fustele, cât și pantalonii, exceptând fustele prea lungi. De la bust în sus, puloverele sunt fost înlocuite uneori de cardigane. Acestea se poată, mai ales în variantele moderne, fără nasturi, deschise prin design, fiind foarte frumoase și potrivite pentru temperatura ridicată de acum.

cardigan gri deschis

Hainele, prin culorile și modelul pe care îl au, transmit o anumită imagine și armonie de ansamblu (sau, dimpotrivă, o dizarmonie) către cei care te privesc. Pentru mine, cardiganul este o piesă vestimentară ce emană relaxare și un sentiment de cool. Pe corpul potrivit, poate fi totodată foarte foarte drăguț și sexy. Merge foarte bine și cu pantalonii de blugi. Și, la fel cum niște cardigane fac casă bună cu pantalonii, niște camasi de dama office merg foarte bine, spre exemplu, cu fustele. Puteți vedea o astfel de combinație inspirată în imaginea următoare. Iată deci că fusta, simbolul feminității, se asortează de minune (poate pe baza principiului că extremele se atrag și armonizează) cu niște cămăși de damă office, fiind potrivită și pentru o ținută de birou, în timp ce pantalonii pot să fie, la rândul lor, foarte feminini. Iar fetele care intuiesc cum să se îmbrace dincolo de niște criterii rigide sunt cele din prima categorie.

camasa dama

Mai există, apoi, o categorie de fete care se îmbracă cumva fie hippie, fie exhibiționist. Aș include aici unele rockerițe, dar și unele tipe care vor să frapeze și să fie extravagante, luând ce e mai penibil din modă. Îmbrăcăminte complet neagră cu haine lăiețe, care atârnă, pantaloni lungi și urâți ca cei din ultima imagine, sau chiar salopete. Practic, cam aceleași două categorii se văd și în prezentările de modă de la televizor, și cu asta vreau să vă spun că eu consider că nu tot ce vedem la o prezentare de modă este și frumos. Că unele articole vestimentare, mai ales feminine, sunt chiar ridicole, dacă nu de-a dreptul grotești. Iar ideea de a-ți cumpăra o haină urâtă doar pentru că ai văzut-o recomandată de o casă de modă celebră este una lipsită de sens.

pantaloni urati

În sfârșit, ce voiam să zic e că dacă te uiți pe stradă, fetele din prima categorie - care se îmbracă de la decent spre frumos - predomină, în timp ce dacă te uiți la paradele de modă de la Hollywood, de exemplu, sau la modul cum se afișează unele staruri de muzică, constați că proporția este ușor inversată: adeseori costumele prezentate, chiar dacă au costat o căruță de bani, frizează ușor absurdul vestimentar. Nu găsiți că-i un lucru foarte interesant?