Cum poți evita țepele de la montarea interfoanelor

16.2.17  Ethos
Românul este foarte inventiv când vine vorba de a-i păcăli pe alții pentru a le lua banii. Știam că această inventivitate cumprinde multe domenii, dar despre cum sunt păcăliți unii oameni atunci când își montează un interfon, am aflat abia când am intrat pe electrainstal.ro, unde ni se oferă, mai voalat, informații despre acest lucru. Mai exact, pe site există o pagină cu Calculator pret interfoane si videointerfoane Electra, pe care o putem folosi la o evaluare în avans a prețului unui interfon pe care vrem să-l montăm la noi pe scară sau la noi acasă. Să vedem ce aflăm din acea pagină...

usa cu interfon

Acolo scrie că de multe ori se întâmplă ca prețul final al interfoanelor să fie cu mult mai mare decât prețul estimativ, comunicat înainte de firma contactată. V-ați prins? Deci tu suni o firmă, să vină să-ți monteze un interfon. O întrebi înainte despre prețuri interfoane, sau cauți pe Google interfon video preț și ajungi pe site-ul lor. Și afli că prețul estimativ este X. Reținem, estimativ. După care vin și-ți montează interfonul. Iar la sfârșit îți spun că, datorită materialelor folosite, a surselor de alimentare, a accesoriilor și alte câte și mai câte, de fapt te costă în final de două ori mai mult. Am dat un exemplu, ca idee. Iată că, din informațiile de pe electrainstal.ro, rezultă că se practică și așa ceva.

Pentru a oferi o cât mai mare transparență când vine vorba de prețuri interfoane, Electra Instal a creat acea pagină, unde a implementat un calculator de prețuri, care să îți ofere o estimare cât mai apropiată de realitate. Ca să îl folosești, trebuie să completezi câteva câmpuri simple: să specifici județul, dacă vrei un interfon audio sau un videointerfon, dacă să aibă amortizor (și de care), dacă vrei asigurare pentru ușa din spate și de ce fel, câte apartamente sunt pe o scară și câte etaje. După care primești un preț cu TVA, total și pe apartament, la care ai niște opțiuni suplimentare.

Mi se pare o idee foarte bună, în măsura în care acest preț este unul onest și realist. Evident, este vorba de prețul interfoanelor Electra, așa că nu puteți folosi acest calculator pentru a determina în avans cât o să vă ceară o altă firmă pe aceeași lucrare. Dar dacă vi-l montează cel de la Electra, calculatorul online se poate dovedi extrem de util. Așa că, dacă nu ai nicio altă informație la dispoziție și nu cunoști nicio firmă din domeniu, Electra Instal poate fi un site care să-ți facă cu ochiul, fie și numai pentru că au avut grijă să pună la dispoziția publicului acest sistem transparent de prețuri.

În alt articol o să vă povestesc poate despre țepele care se dau la instalarea de centrale termice, de data asta de la cunoștințe, pe pățite, nu din deducții de pe net. Totuși, nu strică niciodată să fii atent, indiferent de domeniul în care contactezi niște prestatori de servicii.