Cine folosește tocătoare pentru deșeuri?

29.9.16  Ethos Plus
Intrând pe pagina cu tocătoare deșeuri de pe AWE Compactors, mi-am adus aminte de secvența din finalul filmului Terminator, primul, cel original, din 1984, în care robotul este distrus de un ciocan pneumatic care îl strivește. Tocătorul Wagner din pagina de mai sus nu este un ciocan pneumatic, dar poate distruge o gamă diversă de materiale, inclusiv foarte dure. Și m-am întrebat cine și unde folosește azi astfel de tocătoare.

deșeuri

Presupun că în diverse fabrici și uzine, unde este necesar fie să casezi diferite materiale și subproduse ale procesului de fabricație, fie să scapi de anumite deșeuri, fie să le compactezi pentru a le împacheta și a le trimite mai departe, ceva cam pe linia asta. În orice caz, dacă cumva sunteți interesați de un tocător de deșeuri performant, aruncați un ochi pe awecompactors.ro, pentru că băieții stau foarte bine la capitolul scule de acest tip, din ce se vede acolo.

De exemplu, tot la categoria asta există tocătoare de sticlă, care au rolul de a fărmița diversele recipiente de sticlă (sticlă de bere, sticlă de băutură etc) sau alte obiecte de acest tip, reducându-le volumul de circa 5 ori, exact ce ziceam mai sus. Modelul MACFAB Glass Crusher de pe site compactează produsele direct în containere de 140 L sau 220 L, de unde acestea pot fi apoi transportate la centrul de colectare a deșeurilor cu care utilizatorul are contract. Sau, dacă nu, pot fi îngropate undeva, ori reciclate, habar n-am care sunt normele din domeniu.

aparat de tocat sticla

Avantajul acestui tocător de sticlă este că poate fi montat și în cazul unei terase sau al unui restaurant, unde se adună o mulțime de sticle sparte ce vor trebui apoi colectate și trimise la gunoi. Bineînțeles, poate fi utilizat și la diverse centre de reciclare. Ocupă un spațiu mic și este ușor de folosit.

Deci iată că instrumente pentru sortarea, tocarea, compactarea etc a deșeurilor există. Reciclarea este o posibilitate în România, lipsește numai educația și buna creștere a noastră, oamenilor de rând, și poate a unor patroni sau administratori care ar trebui să fie mai atenți cu gunoaiele pe care le produc.