Șase lucruri interesante despre ceai

9.8.16  Ethos Plus
Dacă sunteți iubitori de ceai, și pentru sănătatea voastră sper că da, vă invit mai întâi să intrați pe un site cu Ceai Roșu Rooibos la prețuri competitive, fie și numai pentru motivul că acesta nu conține teină, putând fi consumat în orice cantitate și moment al zilei. Mă gândesc și eu să-mi comand câteva pliculețe, dacă nu oi găsi pe la plafarurile din orașul meu, deoarece sortimentația este foarte tentantă (ceai roșu cu lemn dulce și căpșune, ceai rooibos verde organic, ceai rooibos cu ananas si mango, ceai roșu cu cuișoare și migdale etc), îți lasă gura apă. Prețurile încep de la ~ 3 lei / 20 de grame și scad la cantități mai mari.

ceai roșu rooibos cu trandafiri și căpșune

Și acum, așa cum v-am promis în titlu, câteva (6) curiozități despre ceai și arta ceaiului în general. Știați că:

1. Ceaiul Rooibos are de obicei culoarea roșie și este extras din frunzele unei plante cultivate în Africa de Sud? Nu conține teină și are un gust, conform unui magazin de profil, delicios.

2. Cuvântul „ceai” se poate scrie și despărțit de cratimă, ca în „ce-ai”. Doar că în acest caz el reprezintă cu totul altceva, respectiv compunerea cuvintelor ce + ai, ca în: „Ce-ai făcut cu ceaiul de pe masă, l-ai băut singur pe tot?” :)

3. Plantele își pierd o parte din proprietățile benefice prin fierbere sau încălzire la temperaturi mai mari de 40 de grade. Din acest motiv, ceaiul este mult mai puternic dacă îl obțineți macerându-l la rece, adică punând pliculețul într-o cană de apă la temperatura camerei, decât dacă faceți o infuzie în apă fierbinte, deși ultima metodă este mai rapidă.

4. Dacă vă abonați la newsletter-ul de pe ArtaCeaiului.ro, veți primi un cupon cu 10% reducere pe care-l veți putea folosi la următoarea comandă de la ei.

5. Japonezii au o adevărată ceremonie a preparării și servirii acestei băuturi, pe care o consideră o „rouă prețioasă lichidă”. Ceremonia are forma unui ritual și trebuie realizată de către un inițiat în această artă.

6. Cu toții știm de tradiționalul ceai de la ora 5 al britanicilor. Dar știați că Ion Luca Caragiale a folosit acest motiv într-una din nuvelele lui, intitulată chiar Five o'clock?

Acestea au fost 6 lucruri interesante din domeniul ceaiurilor. Dacă știți și voi altele, sunteți rugați să le completați în comentarii.