O poveste cu o firmă de găzduire

1.8.16  Ethos Plus
Pe net găsiți o mulțime de articole negative despre diverse firme de hosting, unele chiar mari, ce oferă servicii deplorabile sau își țepuiesc în diverse moduri clienții. Acest text nu va fi despre așa ceva. Pe net mai găsiți o serie de recenzii pozitive și laude aduse unor firme pe care autorii în cauză nu le cunosc mai deloc. Acest articol nu va fi nici despre așa ceva. Atunci, despre ce va fi el?

internet

Acum vreo 7 ani am început să mă ocup de diverse huburi dc++, pe care lumea intra pentru chat și pentru a descărca muzică și filme. La ora actuală nu mă mai ocup cu așa ceva dar când am descoperit internetul, asta am făcut. Existau, pe atunci, o mulțime de firme, firmulițe și rețele de cartier care ofereau găzduire contra cost pentru aceste huburi. Eu am ales să merg pe mâna unui tip pe care l-am cunoscut atunci și care era în liceu. Băiatul, autodidact, a învățat singur cum să folosească linuxul, cum să instaleze un server apache etc, și a început să găzduiască huburi. Și-a cumpărat instrumentele necesare, abonament premium, chiar o clasă de IP-uri mai târziu, tot-tot-tot. Vă dați seama, era în liceu.

Multe dintre acele firme și firmulițe au dispărut. Pentru că huburile erau mai mereu atacate cu flood și DDOS, dând multă bătaie de cap hosterilor. Chiar rețele de net au dispărut, dar băiatul ăsta a mers mai departe.

După ce a trecut febra huburilor, a început să găzduiască site-uri. Și pentru că nu era cunoscut, a pus prețuri foarte mici, deși banda disponibilă, spațiul pe hdd etc erau comparabile cu cele pe care le primești în cadrul unui pachet scump de la o firmă cunoscută. În timp, tipul ăsta a reușit să atragă niște fonduri, adică un investitor, și a cumpărat niște servere puternice, pe care le-a găzduit într-un datacenter de top din București. De top dar foarte sump. După un timp însă partenerul lui l-a lăsat baltă și a plecat. Știți câte startup-uri eșuate există pe net? Știți ce se întâmplă cu atâtea servicii care promit netul 3.0, următorul miracol social etc, și rămân fără finanțare? Exact, dispar. Ei bine, amicul meu a mers mai departe, oferind aceleași servicii, la aceleași prețuri mici. Și pentru că serverele din București erau foarte scumpe, s-a mutat într-un datacenter din America, că-i mai ieftin. Una din ciudățeniile internetului, nu-i așa?

La ora actuală găsești o mulțime de servicii de găzuire pentru site-uri web. Unele sunt oferite de firme mari, cu nume sonore, dar care câteodată tot șchioapătă. Acesta fiind motivul articolelor negative de care vă ziceam la început, critici datorate faptului că site-ul tău nu merge, sau se încarcă foarte greu etc. Sigur, nu toate. Există și firme mari care oferă calitate. Dar prețul lor de pornire este, în unele cazuri, de 5, 10 sau chiar 15 euro lunar. Și chiar dacă din acest preț a fost exclus TVA-ul, ca să pară mai mic, el tot nu se apropie de costul unui pachet de găzduire la o firmă mai puțin cunoscută, care a început acum circa 7 ani cu servicii de găzduire pentru huburi dc++ și care a rămas pe piață fără să-și dezmită promisiunile, fără să urce prețurile și fără să primească nici măcar o reclamație serioasă de la clienții ei, după știința mea.

Acesta e unul din motivele pentru care vă recomand DHost pentru găzduirea blogului sau site-ului dvs.

sursă foto: www.telecomplus.ro