Cât costă o capsulă de fericire?

28.7.16  Ethos Plus
Ritmul alert de viață pe care ți-l impun marile orașe, stresul cotidian, ruperea noastră de natură, poluarea, lipsa de perspective și grijile de tot felul, fiecare în parte și toate adunate la un loc contribuie la apariția diverselor probleme psihice și emoționale cu care se confruntă omul modern. Printre ele, „la loc de cinste” să zic așa se află depresia.

depresie

Depresia este un dezechilibru la care trebuie să fim foarte atenți și pe care e bine să încercăm să-l eliminăm complet din ființa noastră, cât mai repede posibil. De ce? Pentru că depresia te poate conduce la acțiuni regretabile. Când nu mai ai nimic de pierdut, când viitorul îți apare doar în nuanțe de gri închis, când însuși actul de a respira devine unul dificil, pentru că fiecare gură de aer e însoțită de ace ce-ți străpung parcă pieptul și îți înfrâng voința, atunci e posibil să-ți încolțească în minte cele mai sumbre gânduri. Și chiar dacă nu le dai curs, ce rost are să trăiești ani de zile fără a reuși să fii fericit?

Din punctul meu de vedere, problema depresiei este una interioară, de ordin afectiv, sufletesc, mental și emoțional, și deci ar trebui tratată ca atare. Printr-o reorientare a ta către valorile autentice ale vieții, prin branșarea la energiile tainice ale naturii, prin mersul desculț prin grădină sau pe malul râului din satul părinților, dacă tu locuiești la oraș, prin plimbări în parc, prin admirarea apusurilor de soare și, în general, printr-un efort ferm și consecvent de reorientare a gândirii, dintr-una negativă într-una pozitivă. Înscrierea la un curs de yoga sau de karate, ajutorul dezinteresat acordat altor persoane și găsirea unui scop pentru care să lupți pot fi de asemenea soluții inspirate împotriva tristeții, depresiei și lipsei de speranță.

Acest efort poate fi însoțit și de adjuvanți externi. Eu însă nu recomand aici medicina alopată, pentru că medicina alopată este într-un fel tot parte a sistemului - același sistem care te-a adus în genunghi. Iar psihiatria nu a reușit până acum să mă convingă de eficacitatea tratamentelor sale. În schimb, poți folosi tot remedii naturiste, cum ar fi, de exemplu, niște tratamente naturiste pentru depresie marca Herbagetica. Da, fericire la cutie, niște simple capsule cu un conținut natural, din plante, ce acționează asupra sistemului tău nervos, ce te calmează, ce te întărește, ce îți conferă pace și liniște interioară.

Efectul este cu atât mai puternic cu cât ești mai convins de el și cu cât remediul ales de tine este mai adecvat tipului de depresie sau suferință cu care te confrunți. Tot din acest punct de vedere, eu îți recomand să cauți doar remedii pe bază de plante, adică pur naturiste sau organice, și nu sintetice, pentru că acestea, conform anumitor studii, nu au efecte secundare (la fel ca medicamentele) dar nici efecte pozitive, fiind lipsite de componenta vie specifică plantelor din natură.

Nu am încercat personal produsele de la Herbagetica și sper să nu am niciodată nevoie s-o fac, dar iată câteva condiții pe care acest magazin le întrunește și pe care le putem trece la capitolul atuuri sau calități:

  • E axat pe tratamente și remedii naturiste. Dacă te uiți la compoziția produselor o să vezi plante ca urzica, sunătoarea, ginsengul siberian, pelinița, floarea pasiunii etc.
  • Produsele au prețuri avantajoase, începând de la 16 lei.
  • Transportul costă 10 lei (la comenzile de 40-120 de lei, 40 de lei fiind valoarea minimă a unei comenzi) și e gratuit la produse ce totalizează peste 120 de lei.
  • Poți comanda online sau telefonic, primind produsele acasă, 2-4 zile lucrătoare, printr-un curier. 

Dar nu uitați: oricâte plante ați lua, oricâte ceaiuri ați bea și oricâte vizite ați face la medic, fără un efort real de a vă transforma modul în care gândiți, de a deveni mai altruiști, mai buni, de a găsi un sens în activitățile pe care le faceți, mai ales cele care vă plac, de a vă bucura de viață, de a înlocui pesimismul cu gânduri pozitive și optimiste, de a vă schimba radical perspectiva asupra vieții, nu veți scăpa foarte ușor de depresie și de stările nefaste pe care aceasta le aduce cu sine. În această direcție remediile naturiste constituie un ajutor, nu un medicament miraculos care să vă rezolve problema peste noapte!

Mult succes!