Tu ți-ai montat interfon?

27.6.16  Ethos Plus
Oamenii, în general, sau aproape toți, trăiesc cu impresia că ei nu pot păți nimic rău. Avem un fel de certitudine falsă despre cum loviturile destinului ar trebui să ne ocolească, suntem nemuritori, noi nu ne putem îmbolnăvi de cancer dacă fumăm și așa mai departe. Între ele se numără și impresia (la fel de falsă pe cât de populară) că nouă n-o să ne spargă nimeni locuința. Pentru că e absurd, trăim în secolul XXI, locuim la bloc, sunt vecini etc, cum să ne spargă cineva apartamentul? Eu vă recomand tuturor să duceți o viață sănătoasă, să aveți grijă cum conduceți, să renunțați la fumat și, legat de locuință, să faceți lobby pe lângă vecini pentru a vă instala un interfon. Dacă nu știți unde să-l găsiți sau cum să cădeți de acord asupra lui, puteți aduna toți vecinii la dvs și apoi căutați împreună un interfon Electra la preturi mici pe net.

spargeri de locuințe

De ce? Pentru că nu se știe niciodată când sunteți plecați din localitate pentru câteva zile, împreună cu familia, într-un concediu, la părinți sau în altă parte, și asta e suficient pentru un simplu hoț să vă golească de bunurile de valoare din casă. Pentru că să fim serioși, cine își cumpără yale sofisticate de pe Amazon? 99.99% dintre noi avem încuietori obișnuite, chinezești, pe care presupun că orice hoț mai abil le poate deschide. În schimb, dacă avem montat un interfon, care în plus e cumpărat de la un magazin serios, acesta va fi mult mai dificil de deschis în mod clandestin, neavând o yală obișnuită și nefiind fabricat pe vapor. Iar încercările de efracție vor putea alerta ceilalți vecini, care sunt în acea zi la casele lor. Prin urmare, simplul fapt că aveți un interfon montat la bloc îi va descuraja pe potențialii hoți, care se vor orienta spre ținte mai facile.

Cât privește magazinul de unde să-l cumpărați, sper că sugestia mea, de a vizita site-ul Electra, se va dovedi de bun augur. Site-ul pare bine pus la punct iar oferta este bogată. Electra comercializează interfoane audio în sistem duplex și semi-duplex, wireless, precum și interfoane video, pentru vile sau case. Nu știu cât e prețul unui interfon în general dar interfoanele Electra sunt făcute, conform informațiilor de pe site, din materiale de ultimă generație și de înaltă calitate. În orice caz, merită să dai un ban la început pentru a-ți asigura locuința. În plus, oamenii lor se ocupă și de montaj, și de reparații, atât în perioada garanției cât și după, deși bănuiesc că asta doar în raza capitalei.

În încheiere, deși interfonul vă reduce riscul de a fi furați cu poate 90%, el nu vă va face perfect invulnerabili. Este bine întotdeauna ca, pe lângă acesta, să utilizați și alte metode de protecție împotriva hoților.