Bricolaj prin casă: parchetul

21.6.16  Ethos Plus
De ceva vreme bună, covorul din camera mea a dispărut. Bine, l-am ajutat puțin să dispară, în sensul că l-am aruncat. Era vechi, rupt, greu de curățat și aduna tone de praf. Așa că m-am decis să renunț la el, dar problema e că pe jos a rămas un linoleum vechi, de pe vremea lui Pazvante. Eu m-am obișnuit cu el dar pentru cei care îmi calcă pragul casei, arată urât. Așa că mă gândesc la diverse variante mai estetice. Dacă aveți preocupări similare, vă invit la o călătorie virtuală, astăzi în lumea parchetului.

A parchetului de dușumea, nu a instituției de pe lângă judecătorii, evident. :) Dar unde găsesc un parchet laminat frumos, suficient de deschis cât să nu te deprime în zilele ploiase și suficient de închis cât să dea un aspect plăcut și să cadreze cu mobila din încăpere? Popasul de azi este pe emenatwork.ro, un site cu produse pentru casă și grădină, articole de bricolaj și amenajări interioare. Prima pagină, cea din linkul anterior.

Sunt 6 pagini cu articole, pe care le-am sortat după preț. Cel mai ieftin model arată ca în imaginea următoare:

parchet laminat

Are 8 mm grosime, este din lemn de stejar și costă 34,07 lei pe metrul pătrat. Garanție de 10 ani. Mie îmi place, deși culoarea din imagine nu se asortează foarte bine cu mobila mea. Cel mai scump produs arată cam așa:

parchet laminat

parchet laminat

E ceva mai rafinat și mai frumos, iar culorile sunt mai plăcute, dar nu știu dacă asta justifică diferența de preț: 103,68 lei pe metru pătrat de data asta, pentru o placă de 10 mm grosime, tot din stejar. Dar aceasta vine cu niște clități suplimentare la pachet: are o rezistență ridicată la zgârieturi și loviri, se poate curăța rapid și ușor, deci rezistă mai mult în timp și își menține totodată aspectul, este mai silențios decât alte soluții alternative (inclusiv alte tipuri de parchet laminat), are un strat de plută cu rol de izolare fonică, este cald și se înțelege bine cu căldura. Nu văd însă afișată garanția la el.

O variantă interesantă ar fi să optez pentru un parchet laminat alb, adică de o nuanță mai deschisă. Prețurile încep aici de la 75 de lei / metru pătrat. Bine, am uitat să vă zic că la toate modelele de mai sus pot face rost de 5% reducere (la prima comandă) abonându-mă la newsletter-ul lor.

Vouă ce vă place mai mult de pe site?