Un serviciu online util viitorilor pacienți

29.5.16  Ethos Plus
Dacă să zicem ești femeie și ai o problemă intimă, din sfera ginecologiei, găsirea unei clinci adecvate, care să te ajute, se poate dovedi o chestiune sensibilă. Desigur, poți intra pe Google și poți căuta după medici ginecologie, sau doctori ginecologie, în limbaj popular, iar motorul de căutare nr. 1 din lume îți va întoarce o listă cu ce consideră el relevant din milioanele de pagini din toate domeniile pe care le are indexate de pe net. Sau poți să-ți faci o programare medici specialiști Ginecologie utilizând un site creat special pentru a te pune în legătură cu tot ce înseamnă programare ginecologie (și, în general, medicină), respectiv ConsultaClick.ro.

medic ginecolog

ConsultaClick este o idee interesantă și, după părerea mea, utilă, prin faptul că se focalizează exclusiv pe clinici și medici. Adică, este un fel de bază de date, sau micro-motor de căutare, pe domeniul ăsta. Vrei să-ți faci o programare ginecologie sau de altă natură? Intri pe http://www.consultaclick.ro și ai la dispoziție o interfață foarte simplă. Scrii numele medicului sau al clincii în partea de sus, alegi specialitatea care te interesează (oftalmologie, stomatologie, pediatrie, chirurgie, urgențe etc), bifezi județul tău (opțional) și asigurarea de care dispui (dacă o ai), după care primești o listă cu rezultate pentru interogația ta.

Dacă nu știi numele doctorului/clinicii, poți da click pe iconița unei specialități și vei primi o listă cu toți medicii și toate clinicile care se încadrează. Poți să îi sortezi după preț și poți să vezi ce rating are fiecare, adică ce comentarii le-au acordat utilizatorii (în speță foștii pacienți) și cum i-au evaluat la capitolul punctualitate, amabilitate, tratament. În măsura în care aceste ratinguri sunt oneste, ele îți pot oferi informații utile pe care altfel nu ai fi avut de unde să le iei.

ginecologie

Revenind la exemplul nostru cu ginecologia, prima pagină are 20 de medici care lucrează în domeniu, la fiecare este afișat tariful, adresa, o mică poză de profil etc. Dar sunt multe pagini în total. Deci ai toate aceste informații centralizat, pe un singur site, lucru care te poate scuti de numeroase căutări, mai ales că pentru cazul luat în discuție de mine este oarecum dificil sau sensibil pentru unele femei să întrebe în stânga și în dreapta care este cel mai bun cabinet din domeniu și ce doctoriță lucrează cel mai fin.

Pe măsură ce timpul va trece și grămada de informații de toate felurile de pe internet se va cerne, mă aștept să apară tot mai multe astfel de inițiative, care să ne facă viața mai ușoară și mai sănătoasă.