Afaceri inteligente cu mobilă

26.11.14  Aldus Plus
mobilă veche

Mai demult am văzut un reportaj la televizor despre o tipă pasionată de lemn. Femeia și-a deschis o mini-afacere: recondiționa mobilă veche. Mai exact, dacă aveai o masă pe care n-o mai foloseai, un scaun cu un picior rupt de care voiai să te dispensezi etc, să zicem în casa de la țară a bunicilor, ea ți le cumpăra. După care le recondiționa. Asta include tratarea cu anumite soluții, reparații, șlefuiri, vopsit, lăcuit etc. La final, scaunul arăta ca unul de epocă, proaspăt cumpărat dintr-un magazin cu mobilă de lux. De vândut, îl vindea în străinătate, obținând un profit excelent. Destul de inventiv, nu?

mobilă veche

Dar tipa respectivă nu-i singura care activează pe nișa asta. Firma save mob de exemplu face același lucru, doar că pentru voi. De ce să vindeți mobila veche iar alții să facă profit de pe urma ei când o puteți avea înapoi, recondiționată, la un preț mai prietenos cu buzunarul vostru decât v-ar costa o mobilă nouă?

mobilă veche

Avantajele sunt multiple. În primul rând, prin recondiționare mobila este practic reînnoită, reparată și o puteți din nou utiliza la parametrii ei din fabrică. În fond, ce este o piesă de mobilier nouă dacă nu rezultatul unui proces de transformare a unui material lemnos într-un obiect util? În cazul recondiționării, voi aveți deja materialul adus la forma dorită, așa că procesul de transformare a lui se reduce semnificativ, iar costurile sunt și ele reduse. Adică de ce lemnul din pădure ar fi o sursă mai bună decât lemnul pe care deja îl aveți în masa sau dulapul vechi?

mobilă veche

Dar aici mai e o chestie. Astăzi mobila uzuală se face din pal melaminat. Ori e foarte posibil ca mobilierul din casa bunicilor să fie din lemn masiv, adică lemn pe bune. Obțineți, așadar, un dulap care 1) este din lemn, nu din placaje și rumeguș presat; 2) deși arată ca nou, are forma și modelul unui dulap de acum o sută de ani, iar astăzi mulți își fac la comandă așa ceva și 3) vă costă mai puțin decât o mobilă de duzină din magazinul de peste drum.

mobilă veche

Iar faptul că reprezentanții Save Mob se deplasează la om acasă și îi oferă o estimare inițială gratuită, plus transport ulterior pe banii lor, nu pot decât să gireze pentru seriozitatea, profesionalismul și pasiunea investită de ei în salvarea mobilei voastre. Este cel puțin impresia cu care am rămas după ce le-am vizitat pagina de Facebook, de pe care am preluat și aceste imagini.