Vară, toamnă și din nou vară

21.10.14  Aldus Plus
Nu o să mă refer în rândurile care urmează la celebrul film coreean cu nume asemănător, ci la altceva. Zilele trecute reflectam asupra faptului că suntem deja trecuți în a doua jumătate a lunii octombrie și afară este cald (acum câteva zile încă era cald; între timp s-a făcut mai toamnă). Și mă gândeam cât o să dureze. Și îmi dădeam seama că mirajul nu va ține mult, va veni și frigul, iar pe urmă lapovița și ninsoarea. Încălzirea globală nu poate să le rezolve chiar pe toate. :) După care sărbătorile de iarnă. Revelionul. Pe care poate îl vom petrece într-o stațiune montană, sau la o cabană, sau într-un oraș mare. Dar, ca în fiecare an, ne vom lua hainele groase sau îmblănite, pentru că anul nou, vă place sau nu, vine cu sania prin nămeți, nu cu carul în soare.

Insulele Maldive

După care, însă, am văzut ceva pe net care m-a făcut să ridic sprânceana. Voi ați auzit de insulele Maldive? Sunt undeva în Oceanul Indian, la cea mai mică altitudine maritimă din lume. Un grup de atoli, care formează o țară: Republica Maldive. Cel mai mic stat asiatic. În ape permanent calzi. Da, există și posibilitatea să vă petreceți concediul acolo. Și când spun revelion Maldive, mă gândesc bineînțeles că avem agenții de turism prin intermediul cărora chiar puteți merge acolo. Că altfel, dacă ar fi să vorbim din punct de vedere teoretic, revelionul îl puteți face oriunde pe glob.

Insulele Maldive

De ce sunt Maldivele o destinație cel puțin inedită și interesantă? Pentru că ați face poate primul revelion pe plajă, la costum de baie. Pentru că vă puteți retrage acolo,  feriți de ochii vecinilor, admirând natura și apusurile de soare. Pentru că puteți deprinde tainele pescuitului. Pentru că vă puteți scufunda în Oceanul Indian, sau plimba în bărci cu fundul de sticlă. Pentru că puteți alege una din cele 250 de insule locuite (în total sunt 1192 de insulițe sau atoli). Pentru că vă puteți lăuda că ați fost în Asia. Și pentru că, poate cel mai bun motiv, arată ca-n imaginile atașate.

Insulele Maldive

Unde v-ați putea caza? De exemplu la hotelul Medhufushi, de 5 stele, care beneficiază de piscină în aer liber, dușuri în aer liber cu efect de ploaie, un centru de fitness, spa, terenuri de tenis și, pentru locuit, vile ce se deschid către priveliștile inpresionante ale naturii. Am dat un exemplu, evident în zonă veți găsi o sumedenie de hoteluri, de toate categoriile și stelele, toate cu mult mai inedite, zic eu, decât ce găsiți pe la noi. Pentru că una-i să ieși din hotel direct în stradă sau între blocuri și alta-i să ieși direct pe plajă sau în natură.

În concluzie, se apropie iarna, deocamdată n-o simțim dar nici mult nu cred că mai e, și deja vă puteți face planuri de călătorie. Prin agenția linkuită de mine în acest articol, sau prin alta. Eu personal n-am apelat la serviciile ei, și nici prin Oceanul Indian nu m-am dat cu iahtul. Dar dacă aș avea posibilitatea și ar fi un context favorabil, m-aș duce. Voi unde v-ați gândit să mergeți?