Trei metode de a-ți pierde banii la pariuri sportive

21.9.14  Ethos Plus
Am un verișor care-i ahtiat după astfel de pariuri. Ok, el e și pasionat de fotbal: urmărește competițiile de la orice nivel, inclusiv cele din capionatul intern (eu nu mă uit decât eventual la competiții mari, cum a fost Campionatul Mondial, pe care însă anul ăsta l-am pierdut), citește știrile din domeniu, se uită la emisiuni de sport, știe cam toți jucătorii, antrenorii, bârfele despre ei, îmi pune porecle din fotbal. Deci e un fel de hobby al lui ăsta. Și, printre altele, pariază pe diverse rezultate, l-am văzut și pe net dar l-am văzut și offline.

fotbal

N-am fost niciodată un mare fan al pariurilor sportive. Nu m-a prins microbul ăsta niciodată, și nici nu cred că mă va prinde pe viitor. La baza imunității mele stau o necunoaștere sau lipsă de aprofundare a domeniului sportiv (cum să pariezi dacă nu ai urmărit evoluția echipelor, nu cunoști îndeaproape performanțele lor etc?), o înțelegere a matematicii din spatele jocurilor de noroc în general (cum este cel de loto: șansele niciodată nu-i vor favoriza pe jucători, altfel loteria ar pierde; iar pariurile, fie ele și sportive, implică o anumită doză de hazard sau noroc) etc. Multele ferestre de tip pop-up care se deschid când navighezi pe net și te îndeamnă să pariezi nu au contribuit nici ele în bine la impresia generală asupra fenomenului. În concluzie, nu sunt adeptul lor.

Dar dacă ție îți place fotbalul (sau sportul în general) și ai niște bani pe care vrei să-i pierzi (că eu nu te cred că o să câștigi!), iată mai jos câteva metode prin care poți să pariezi online. De ce online? Pentru că este mai simplu decât să te deplasezi în oraș, pentru că este mai comod, pentru că ai mai multe opțiuni iar accesul la site este non-stop, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Desigur, ai putea afla și singur toate aceste informații, dar mai greu. Pentru că primele site-uri pe care ți le întoarce Google la o căutare după „pariuri sportive” sunt fie sponsorizate, fie pline de beculețe și chestii care clipesc, fie îți deschid ferestre noi în browser, fie au culori stridente etc. Astfel că mă îndoiesc de competența, transparența și bunele lor intenții. Site-ul de unde m-am documentat eu se numește PariuriSportive.com și se prezintă mult mai bine.

O primă variantă pe care o poți încerca este cea a pariurilor Unibet. Nu, nu direct pe site-ul în cauză: trebuie să îți faci cont pe un alt site, dedicat special acestor pariuri. Pe pagina linkuită se află doar informații despre cum să faci asta și cât timp îți ia până ai contul activ. În total, maxim câteva minute, zic ei. Ce poți face pe Unibet? Nu doar pariuri sportive, ci și jocuri de cărți, cazino, bingo etc. Site-ul e atât de mare încât are ditamai pagina pe Wikipedia. Localizat în Anglia, el oferă și o interfață în limba română.

O a doua opțiune foarte populară este legată de pariurile Bet365. Poate atracția principală a lor este flexibilitatea: poți paria pe sporturi de care n-ai auzit niciodată: Bandy, Trotting, Netball, Floorball, sau de ce nu si Sporturi Galice? Din nou, nu pe pagina indicată se desfășoară efectiv aceste pariuri, acolo doar ți se oferă informații din domeniu și link spre pagina oficială Bet365. E adevărat, linkurile sunt afiliate, dar îmi place ideea acestui site „meta”, care oferă documentație și linkuri spre case de pariuri de referință.

În fine, last but not least, ai auzit de William Hill? Este un tânăr britanic care, la 31 de ani, a deschis o casă de pariuri, ilegală pe atunci, împlinindu-și astfel pasiunea pe care o avea încă din adolescență: gestionarea pariurilor între prieteni. Sună cam romantic, iar toate acestea se întâmplau în 1934, la Birmingham. Bărbatul a murit în 1971, la 68 de ani. Casa de pariuri fondată de el există și azi. Dar mai bine îți las link spre pagina pariurilor de tip William Hill, spre a te documenta singur, că eu am obosit scriind.

Acestea sunt, dragă cititorule, câteva modalități aproape sigure (există multe altele, le vei găsi acolo dacă te va interesa) de a deveni dependent și de a-ți pierde banii. Pentru că ți-i vei pierde. Nu mă crezi? Pe cât facem pariu?