Ponturi în promovarea unei afaceri mari

18.8.14  Ethos Plus
Una din curiozitățile mele intime și personale pe vremea când eram mai mic a fost legată de clipurile publicitare pe care le vezi la televizor. Cine le face, cât costă, unde găsești o astfel de firmă dacă vrei să-ți promovezi produsul. Că unele dintre ele sunt mișto. Și e clar că pentru realizarea lor au fost puse la treabă niște minți inteligente, în plus ele denotă uneori să-i zic un fel de artă digitală, nu-i ca și cum ai crea un banner, unde mai pui că în unele reclame joacă actori în toată regula.

Bun, unele dintre ele sunt produse în străinătate (pentru branduri a căror origine nu se află pe plaiurile noastre mioritice, cum ar fi Coca-Cola sau Ariel) și doar subtitrate în limba română. Și arată destul de nasol, dacă iei în considerare faptul că le merge gura într-un fel și auzi vocea în alt fel. Dar sunt unele făcute și la noi. Și chiar mișto. Ele de cine sunt produse?

3d art studio

Ulterior aveam să aflu că există tot felul de firme care se ocupă de promovarea ta. Astăzi vreau să vă prezint o astfel de firmă, și anume 3D Art Studio. Nu este o firmă pe care o cunosc personal sau cu care am colaborat, abia azi am luat legătura cu ea (impropriu spus, adică am aflat de ea) dar la prima vedere îmi cam place. În cele ce urmează o să vă spun și de ce.

În primul rând, site-ul lor are un design minunat. Puteți crede că mă declar fan al unui brand pe baza site-ului lui? Ei bine, site-ul are o combinație de culori excelentă, un slider foarte atractiv și este responsive, adică se adaptează rezoluției browserului sau se vede bine de pe orice dispozitiv (desktop, laptop, tabletă, telefon). O să spuneți că sunt detalii de suprafață. Sunt. Dar există atât de multe firme similare ce nu și-au actualizat site-urile, încât simplul detaliu al designului arată că cei de la 3D Art Studio sunt în pas cu ultimele trenduri de pe net și se adaptează la cititorul (și prin extensie publicul) modern. În fond, publicitatea nu înseamnă în esență design impecabil?

La pagina de competențe, găsesc așa: branding, campanii de publicitate, PR, mass comunication, trade comunication, promovare online și managementul comunităților online. Iar dacă intru numai pe una dintre acele categorii, să fie campanii de publicitate, aflu că respectivii au la dispoziție mijloace de producție pentru fiecare mediu ce poate servi transmiterii mesajului tău comercial (TV, online, radio, presă, indoor, outdoor) și că sunt pregătiți să se implice atât în campanii clasice cât și în altele neconvenționale.

Și asta-i tot. Mi-e de ajuns, pentru că portofoliul lor e complet. În ziua de azi să ignori de exemplu internetul este o prostie, așa că o firmă care îți face doar publicitate clasică, să zicem la radio și TV, este o firmă ce nu mai ține pasul cu noul și prin urmare nu mai poți spera ca reclamele produse de ei să prindă, decât cel mult la o anumită categorie de oameni, printre care nu se vor afla tineri.

Așa că eu, dacă aș avea ceva de promovat, și acum nu mă refer la mine ca bloger sau la mine ca posesor de magazin de bijuterii hand-made, prima firmă pe care aș suna-o pe partea de PR și promovare ar fi una de genul ăsta. Dar pentru că eu sunt simplu bloger, o să-mi văd mai departe de ale mele și o să revin în articolele următoare la subiecte mai tangibile. :)