Visul american e imposibil de atins... în America

5.6.14  Ethos Știri
În America, totul este posibil. Sau nu așa era una din descrierile acestui continent? Locul tuturor posibilităților, tărâmul promisiunilor, țara făgăduinței. Așa a luat naștere expresia visul american, care nu se știe exact ce înseamnă: să te îmbogățești, să ajungi actor la Hollywood, să obții faimă și succes. Fiecare are propria definiție. Important este că visul există. Noi avem vreun vis? Indienii, africanii au un vis al lor? Da, firește. Să meargă în State!

visul american

Numai că s-ar putea ca odată ajunși acolo, să constate că visul nu se mai poate îndeplini. Este concluzia unui sondaj realizat telefonic pe 1003 adulți din SUa în perioada 29 mai - 1 iunie a.c. de ORC International. Ei bine, șase din zece participanți au răspuns negativ: visul american (indiferent ce înseamnă pentru ei) este imposibil de atins în America! Păi atunci unde? În orice caz, cei mai pesimiști s-au declarat tinerii, cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.

Probabil asta înseamnă că, pe măsură ce înaintezi în vârstă, ți se schimbă metabolismul și, odată cu el... tipurile de vise pe care le ai. Sau să fie un semn că americanii s-au trezit în sfârșit la realitate?