Vă plac șoriceii?

28.1.14  Ethos Plus
Deși de abia a trecut o lună de la sărbătorile de iarnă, nu mă refer la șoricii de porc. Și nici la animăluțele de casă care știu că vi-s mai drage ca pisicile și care își fac veacul prin poduri, pivnițe și, în noaptea asta, mi-a șoptit cineva că la voi sub pat. Nu mă refer nici la șoarecii de bibliotecă, puteți răsufla ușurați cei care-mi citiți blogul zi de zi. Mă refer la banalul mouse - șoricelul pe care îl manevrăm zilnic, așezați în fața unui monitor lcd sau cu cristale lichide. Că aia înseamnă LCD, în caz că nu știți, n-are nicio legătură cu LSD sau alte abrevieri, vine de la Liquid-crystal display. Adică, într-o stare euforică, vedeți totul cristal de clar! :)

palma dreaptă

Dacă cumva mai folosiți calculatoare desktop, dacă cumva mai aveți monitoare clasice, adică nu de tipul touch screen, dacă încă aveți un mouse pad pe masă, atunci vă invit să realizați un experiment inedit. Apropiați mâinile una de alta, cu palmele deschise, orientate în sus, și uitați-vă atenți la diferențele dintre ele. O să observați în palma dreaptă, cea cu care manevrați mouse-ul, un mic nodul, imediat sub Muntele Lunii (a se vedea imaginea de mai sus), adică exact în locul unde aceasta (palma) atinge cel mai des masa. Da, este acolo și este doar pe palma dreapta, o modificare fizică, o evoluție fiziologică, o adapare a omului modern, dacă vreți. Lui Darwin nici nu i-a trecut vreodată prin cap!

Dacă sunteți bărbați, hai că ne mai înțelegem. Aveți scuză. Dar dacă sunteți femei și prezentați această protuberanță, atunci e grav. Sfatul meu este să răriți ședințele de calculator și să măriți vizitele la bucătărie, să lăsați mouse-ul și să puneți mânuța pe o cratiță, pe o masina de tocat, pe un făcăleț de mămăligă, să faceți pauză de FB și de net. În primul rând, pentru că vă dăunează vouă, doar nu vreți să trăiți într-o lume iluzorie, virtuală? Iar în al doilea rând, pentru că cum să vă spunem, e destul de nasol să jucăm WOW pe stomacul gol. :)