La ce e bun social media

17.6.13  Lotus Bloguri
Începând cu articolul ăsta m-am gândit să vă recomand niște bloguri care se remarcă prin ceva. Acest ceva poate fi orice, și în general va fi ceva pozitiv, dar nu neapărat. Fie și numai pentru a mai adăuga ceva text pe acest blog, deși nu doar pentru asta... :)

În acest sens, astăzi voi prezenta un blog foarte promovat în perioada asta (are o grămadă de linkuri înspre el la numai o lună și ceva de la lansare), și anume Blog Media.

Deși abordând subiecte ca publicitatea, advertising-ul, mass-media și auto-descriindu-se ca blog de știri (fii la curent cu cele mai interesante noutăți), Blog Media se remarcă prin... aspect.

Blog Media

Să notăm pentru început că blogul este realizat pe platforma Blogger. Asta, oricine ce-ar zice, aduce cu sine unele dezavantaje comparativ cu un blog pe WordPress. Totuși, blogul în discuție reușește să le evite grațios. În primul rând are o temă plăcută, de tip magazin, sigur că este convertită după o temă de WordPress dar totuși. Sus există două meniuri, primul e folosit pentru pagini iar al doilea pentru categorii.

Și aici mai avem un chițibuș: pe Blogger nu există categorii. Ok, există etichete, care pot fi folosite pe post de categorii. Sau pe post de etichete. Dar nu există, ca pe WordPress, ambele. În schimb, blogul de față ne prezintă atât etichete, cât și categorii, marcate diferit. De exemplu, primul articol, intitulat Prețuri psihologice, este încadrat la rubrica (categoria) Afaceri, el având etichetele: 99 , creier , efect , marfă , preț , prețuri , psihologie , virgulă. Dacă însă o să dăm click pe denumirea rubricii, o să ajungem pe un URL ce conține label; așadar, interior și categoriile sunt etichete, ceea ce este și normal. Totuși, tema reușește cumva (prin anumite artificii) să le diferențieze.

În sidebar-ul din dreapta avem un gadget (sau widget) cu ultimele comentarii. Scriptul funcționează foarte bine, actualizând acest gadget în timp real; în plus comentatorii sunt afișați cu avatar. Pentru cei care nu sunt conectați pe Google, avatarul implicit este o pictogramă Blogger (mult mai frumoasă decât acel chip de tip umbră de pe restul blogurilor, probabil îl știți). comentariile sunt pe două nivele (thread-uri), cele ale autorului fiind marcate cu un mic banner oblic, albastru; în plus ele prezintă smile-uri (emoticoane) foarte frumoase, diferite de clasicele smile-uri de pe WordPress sau de pe Yahoo Messenger. Puteți vedea asta în screen-ul de mai jos (click pe imagine pentru mărire):

Blog Media - comentarii

Mai multe nu putem spune despre blog. În particular, se vede de la o poștă că este un blog ce va fi folosit pentru publicitate. Nu vă așteptați așadar la articole de calitate, în pofida titlurilor specific bombastice. Sau poate tocmai de aceea. Însă blogul are meritul de a arăta că pe Blogger se pot construi chestii faine. Și cu asta avem și răspunsul la întrebarea din titlu. Social media este bună la... partea de design! :)