Ce este un foam roller și unde găsești unul de calitate

29.6.19  Ethos Plus
Un foam roller (în traducere "rolă cu spumă") este o piesă foarte simplă dar totodată extrem de ingenioasă , care te ajută să te eliberezi de stres și să îți relaxezi mușchii. Practic, este o rolă din spumă poliuretanică cu rol în gimnastică. Deși arată foarte banală, ca în imaginea de mai jos:


este foarte eficientă în a-ți elibera diverse tensiuni musculare și în a te antrena de una singură, după cum o să poți constata din videoclipul adăugat la finele articolului. (La sfârșit o să îți pun și un link spre NMC Design, de unde poți achiziționa o astfel de rolă în condiții avantajoase.)

Ideea de la baza unui foam roller este următoarea: deseori acumulezi anumite tensiuni sau noduri în diverse grupe musculare ale corpului, care, netratate, duc la o stare de contracție, de stres și pot cauza diverse probleme de sănătate. Evident, toți ne-am dori să fim cât mai destinși și mai relaxați, dar nu avem de fiecare dată posibilitatea de a apela la un maseur. Un foam roller, prin modul în care îți permite să rulezi anumite porțiuni de corp pe el, te ajută să-ți relaxezi acele segmente musculare pe care tu nu ți le-ai putea masa de una singură, fără să trebuiască să recurgi la serviciile unei alte persoane. În plus, este o modalitate inedită și surprinzător de plăcută de a practica gimnastică, oferindu-ți senzații noi și minunate. Nu în ultimul rând este și foarte ușor, așa că nu îți va crea dificultăți în a-l transporta cu tine la munte sau la mare.

Ok, acum că am stabilit ce este un foam roller, de unde îl luăm? Dacă dai o căutare pe Google, vei găsi fără îndoială o mulțime de furnizori, dar multe produse vor fi, probabil, chinezării. Așadar, cum te asiguri că îți cumperi un foam roller de calitate, care să nu se "scămoșeze" sau deterioreze în timp, care să nu îți irite pielea, care să nu conțină compuși toxici etc? Deși personal nu dețin un foam roller, îți recomand să arunci un ochi peste oferta celor de la nmcdesign.ro. De ce cred că merită? Motivul constă în faptul că NMC Design este o subsidiară a unei firme cu peste 2000 de companii în toată lumea, axată pe elemente de design și decorațiuni de indoor și outdoor. Da, știu că sună ciudat, dar:

Vezi tu, foam rollerul de la NMC Design este doar un produs secundar. În principal ei se ocupă cu modernizarea unei case sau locuințe. Dar printre elementele de decor create de ei se numără și sigle sau litere volumetrice din polistiren. Lucrând cu astfel de materiale și spume foarte ușoare, au în oferta lor și acest produs, tot din spumă, dar fiind o firmă serioasă, cu o bogată experiență, ne așteptăm ca materialele lor (folosite, cum spuneam, în ornarea construcțiilor și în domeniul publicitar) să fie de primă calitate. Pentru că nu fac doar chestii de gimnastică, ci - cu aceleași materiale sau materiale similare - chestii care să dureze, pentru case, clădiri, birouri și magazine.

Faptul că prețul unui foam roller de la NMC Design este la limita de jos a prețului unui foam roller de pe EMag constituie un excelent bonus.