În România, team building-ul implică curaj

21.6.18  Ethos Plus
O vreme n-am înțeles programele de training și de team building pe care le pot accesa diversele companii din țara noastră care vor să investească în angajații lor. Deja descrierea de mai sus poate să vă ducă pe unii dintre voi în ceață, așa că la ce mă refer, concret? Păi, există specialiști (sau firme) care oferă training și team building pentru angajații altor firme. Ce înseamnă asta? Să zicem că îți deschizi o mică fabrică de mobilă. Tai lemne, le bagi în fabrică, le transformi în obiecte de mobilier și apoi le scoți în magazin. Scopul tău este clar, să vinzi mobilă. Scopul fiecărui angajat este de asemenea foarte clar. La ce ți-ar fi bune programele de team building și ce te-ar învăța ele să faci? Mai devreme am găsit răspunsul la aceste întrebări.

munca in echipa

Problema unei firme, și în special a unei companii cu un număr mare de angajați, este că lucrează cu oameni. Iar oamenii nu sunt perfecți. Așadar, mai ales în cazul unor domenii de activitate ce implică relaționarea (de pildă angajații tăi trebuie să semneze contracte cu alți oameni sau să-i convingă de ceva), cultivarea și dezvoltarea unor aptitudini de comunicare și socializare în rândul angajaților ar putea fi salutară și ar putea crește mult atât gradul de satisfacție a lor la locul de muncă cât și eficiența generală și profitul firmei. Astfel de traininguri ar fi utile chiar și în cazul unor firme ce nu depind de relația cu clientul, deoarece chiar și în cazul lor putem vorbi de relații sociale - respectiv cele din interior, dintre diverșii angajați aflați în relație de colegialitate, sau de șef-subaltern etc, relații care, poate, uneori sunt tensionate.

Aceste programe de team bulding au început să prindă tot mai mult contur și la noi în țară, și avem un exemplu pe https://www.hpdi.ro/servicii/team-building/, dar nu e singurul. Conform fondatorului HPDI, Petru Păcuraru, în 2017 cel mai solicitat program de training a fost "Spune pe bune", un program care dezvoltă aservitatea, capacitatea de a comunica succint și eficient, precum și răbdarea de a asculta cu adevărat și abilitatea de a acorda un feedback onest. Deja parcă devine mai ușor de înțeles utilitatea - poate chiar nesperată - a unor astfel de programe în cadrul diverselor companii și instituții din țara noastră.

Din păcate, după cum spuneam în titlu, mai e mult până departe. Pentru că - și asta vă rog s-o luați ca pe o opinie personală - la noi predomină încă o mentalitate comunistă, existând multe firme și companii în care șefii (deseori mai mult sau mai puțin incompetenți) nu ar accepta o critică constructivă din partea angajaților, iar comunicarea se face într-o singură direcție: de sus în jos. Dar presupun că în afară lucrurile stau mult mai bine din acest punct de vedere. Poate de asta unii preferă să lucreze acolo.