Remedii moderne la probleme moderne: masajul

28.1.18  Ethos Plus
Masajul este acțiunea de a stimula prin diverse atingeri, mișcări și exercitarea unor forme de presiune specifică pielea și mușchii corpului, în vederea relaxării lor. Masajul este o artă veche de când lumea, cel puțin despre el găsim referințe încă din antichitate. Dar el este cu atât mai necesar astăzi, cu cât viața modernă pe care o trăim ne predispune la numeroase forme de stres, tensiune și boli. Și totuși, chiar dacă epoca modernă ne predispune la stres, tot ea vine cu un remediu ingenios: deja aproape banalul fotoliu cu masaj.

masaj caini

N-o să te plictisesc prea mult cu avantajele unui masaj făcut ca la carte; dacă te interesează, poți afla mai multe despre despre beneficiile masajului pe site-ul Komoder. Dar îți spun că în trecut, masajul era apanajul terapeuților special pregătiți pentru așa ceva. Și astăzi există maseuri, dar apelarea la serviciile lor implică anumite dezavantaje față de utilizarea unui fotoliu masaj. Pentru că, bineînțeles, Komoder vinde fotolii de masaj, acesta fiind subiectul principal al articolului de față. Dar hai să le luăm pe rând.

Un maseur are un anumit program de lucru cu publicul. Pentru a merge la o ședință de masaj, trebuie să te programezi din timp. Apoi, trebuie să te deplasezi la locul unde își desfășoară activitatea. Asta înseamnă timp pierdut și restricții legate de momentele în care poți beneficia de masaj: doar la orele stabilite din cursul programului de lucru. În contrast, un fotoliu cu masaj îți poate oferi cea mai reconfortantă ședință fizică la orice oră din zi și din noapte, 7 zile din 7, când vrei tu, fără să facă nazuri sau să te reprogrameze. Și îl poți folosi chiar atunci când citești o carte, vorbești la telefon sau te uiți la un film, lucruri imposibile într-un salon de masaj terapeutic.

fotoliu masaj

Apoi, oricât de versat ar fi maseorul, gama lui de cunoștințe va fi limitată. Știai că în lume există peste 300 de tipuri de masaj? Cel mai popular este așa-numitul masaj suedez, care implică frământări, neteziri și mișcări foarte profunde, alături de masajul terapeutic. Așa că probabil acestea vor fi formele de masaj pe care le va cunoaște terapeutul tău. Spre deosebire de el, un fotoliu masaj vine încărcat cu o suită de programe de masaj care îți pot oferi diferite tipuri și stiluri de reconfortare. Așa că teoretic poate să-l depășească pe maseor tocmai în domeniul lui forte. Nu știu dacă softul unor fotolii de masaj se poate actualiza, dar dacă se poate, atunci înseamnă că poți adăuga sau programa noi și noi tehnici de masaj.

Și apoi, bineînțeles, prețul. Aici sunt rămas puțin pe dinafară, deoarece nu am idee nici de fotoliu masaj pret, nici cât costă o ședință clasică, la un terapeut. Dar știu că fotoliul îl plătești o singură dată, după care îl ai poate pe viață. Și îl poți folosi și pentru rolul lui tradițional, de fotoliu comod. Cum ziceam, remedii moderne la probleme moderne.