Pariurile sportive moderne

29.11.17  Ethos Plus
Era o vreme când pariul sau rămășagul era un fel de confruntare bărbătească în care doi oameni își asumau niște opinii sau predicții și le acopereau cu o anumită sumă, pe care erau dispuși să o plătească în caz că pierdeau. Apoi au apărut pariurile organizate, ca ramură a jocurilor de noroc. Diferența, însă, dintre pariurile sportive, de exemplu, și biletele loto este că ultimele sunt complet supuse hazardului (nu poți prezice numerele câștigătoare), în timp ce rezultatele primelor implică un anumit grad de probabilitate. Dacă joacă o echipă din liga A cu una din divizia C, prima are cele mai mari șanse. Iar acest lucru a făcut ca fața pariurilor sportive să se schimbe fundamental în ultimii ani.

fotbal

Astăzi aproape toți pariorii folosesc diverse ponturi pariuri, pe care le obțin inclusiv online, de la persoane competente în domeniul respectiv, numite tipsteri. Există chiar site-uri ce oferă ponturi pariuri sportive în mod absolut gratuit, punând la dispoziția cititorilor diverse instrumente cu care pot evalua fiecare tipster. În domeniul ponturi pariuri sportive, un tipster este o persoană avizată care furnizează o analiză asupra unui joc ce urmează să aibă loc, analiză în care se dau și șansele de victorie sau remiză ale fiecărei echipe. Aceste ponturi pariuri se contorizează și dacă predicția unui tipster se adeverește, el obține o statistică ceva mai bună. Consultând statisticile tipsterilor, poți alege unul ale cărui ponturi pariuri azi s-au adeverit în cele mai multe cazuri, sau poți căuta un tipster care să aibă și rateuri, dar să nimerească cele mai multe rezultate cu miză și câștig mare. Mergând pe mâna lui mai și pierzi, dar e de ajuns să câștigi o dată sau de două ori și te-ai scos.

Pe site-urile cu ponturi pariuri sportive există categorii separate pentru biletul zilei, case de pariuri, clasamente live etc. Cel puțin pe site-ul din link le găsești pe toate acestea, plus multe altele. Așa că pariorii sportivi de azi au mult mai multe instrumente la dispoziție comparativ cu cei de acum zece sau douăzeci de ani, pentru a face predicții inspirate și a câștiga sume de bani. Și, cum industria pariurilor nu este similară cu cea a burselor, în care câștigul unuia înseamnă pierderea altuia (decât dacă luăm în considerare pierderea caselor de pariuri, pe care un tipster bun le va incomoda serios), unii jucători chiar câștigă. Dar, evident, dacă nu ai mai jucat până acum, sfatul meu este să o faci în mod responsabil, pentru că poate deveni o adicție care să te lase lefter.

Totuși, pariurile sportive sunt un fenomen social interesant, cu conexiuni, iată, multiple, care țin de domeniul matematicii, al probabilităților și al pasiunii pentru diverse sporturi. Mărturisesc că este un domeniu încă nou pentru mine, în care mai am multe de învățat.