De ce să cumperi piese auto online

19.9.17  Ethos Plus
Te-a lăsat mașina în pană, pentru că s-a defectat? Ai două soluții. Prima este să mergi cu ea la un service auto și s-o lași pe mână băieților de acolo. Ei se ocupă de tot, ți-o inspectează, îți comandă piese Golf 4 (să zicem că ai Volkswagen, "mașina poporului", de altfel foarte populară și la noi), ți le înlocuiesc pe cele vechi, își adună manopera și îți prezintă o notă de plată finală. Tu doar scoți banii și plătești. A doua soluție este să intri pe net și să îți cumperi singur piese auto golf 4 de la Autohut.ro, urmând ca la service să plătești doar manopera. Prima soluție este cea mai simplă și comodă. Totuși, eu ți-o recomand pe a doua. Și cred că bănuiești deja de ce, nu-i așa?

cu masina pe dreapta

Nu trebuie nici măcar să ai mașină pentru a observa mânărelile care se fac în domeniul reparațiilor auto. Geme netul de articole pe bloguri despre cum posesorii de mașini au fost țepuiți de firme care ba le-au cerut prețuri exorbitante pe niște banale piese vw golf 3, ba și-au pus o manoperă foarte scumpă, ba le-au ținut mașina în atelier cu săptămânile, invocând diverse motive, ca lipsa de piese golf 4, și notați că vorbesc de Golf ca de o mașină foarte populară, la care găsești piese la tot pasul, ba, cea mai tare fază, te duci cu mașina pentru că ți s-a stricat carburatorul și ei îți înlocuiesc în plus alte trei piese, care erau perfect funcționale, ca să te poată taxa mai mult. Iar dacă ai un parc auto, e jale. Prețurile urcă undeva în stratosferă, pentru niște servicii de multe ori de rahat.

Și știu chestia cu flotele auto pentru că am avut legătură cu domeniul ăsta. Firma la care am lucrat până acum câțiva ani avea o problemă serioasă cu mentenanța mașinilor proprii. Făceau distribuție, așa că acestea intrau des în service. Iar notele de plată erau umflate la greu. Și nici măcar nu era vorba de piese golf 4, aveau niște Matizuri, care sunt mult mai accesibile. Și da, pe nota de plată apăreau alte defecțiuni decât cele pentru care erau duse la reparat. O să mă întrebați cum își permit să-ți schimbe trei piese dacă tu le-ai cerut expres să-ți schimbe una singură, de ce nu renunți la serviciile lor. Mă credeți că, atunci când firma a zis că-și cumpără ea piesele, niciun atelier auto din oraș n-a mai vrut s-o primească? Pe bune. Pentru că n-o mai puteau fura. Au găsit, cu greu, un service la vreo 40 de km, care a acceptat așa.

Tocmai de aceea, poate fi mult mai rentabil să-ți găsești pe net un partener care face distributie vw și să cumperi piese vw golf 3, sau piese golf 4, sau ce piese ai tu nevoie online, la prețuri competitive și beneficiind de suportul și seriozitatea unor firme serioase, care și-au făcut o afacere din a oferi calitate și accesibilitate, nu din a țepui clienții. Că pe net, nu-i poți țepui în felul ăsta, pentru că clientul va merge la un alt magazin, aflat la un click distanță.

Enter autohut.ro. Magazin online premiat la GPeC 2016 (a se vedea informațiile de la subsolul paginii), care nu doar că-ți aduce piesele la ușă mai repede decât le face rost atelierul din orașul tău, ci îți aduce și orice fel de piese. Nu trebuie să fie musai pentru volkswagen, găsești pe site piese pentru orice mașină, orice model, orice an, orice caroserie, orice combustibil, poți filtra și sorta rezultatele după orice criteriu și le poți comanda în liniște și siguranță, din confortul propriului tău pat sau fotoliu. Și nu ești țepuit.

Și de asta, după părerea mea, nu strică să știi un dram de mecanică sau să ai un prieten care știe, ca să-ți poată spune de ce piese ai nevoie astfel încât să nu ajungi să ia alții și pielea de pe tine, bazându-se pe faptul că ești ignorant.