Cât de bine înţeleg românii situaţia creditelor nebancare?

20.9.17  Ethos Plus
Împrumuturile rapide online constituie una dintre cele mai avantajoase metode a împrumuta bani atunci când te confrunţi cu o situaţie financiară presantă. Apărute în România în perioada 2006-2008, atunci când erau cunoscute drept creditele cu buletinul, împrumuturile până la salariu te ajută să-ţi rezolvi o problemă simplu, rapid şi fără întrebări suplimentare, aşa cum subliniază experţii de la Monily. Piaţa creditelor rapide din România s-a ridicat la o valoare de peste 1,7 miliarde de Ron împrumutaţi în anul 2016, ceea ce înseamnă că mulţi români au apelat la această metodă.

credite

Ce ştiu românii despre creditele rapide online?


Experţii la nivel internaţional Monily au realizat diverse sondaje în rândul românilor, care au remarcat faptul că peste 86% dintre aceştia consideră împrumuturile rapide ca fiind foarte utile pentru rezolvarea unei situaţii financiare jenante. Românii au înţeles că au nevoie de împrumuturi rapide online pentru a-şi rezolva situaţiile financiare urgente (cum ar fi plata facturilor restante (18%), plata serviciilor medicale (14%) sau cheltuielile neprevăzute (25%)).

Aceştia ştiu că banii din creditele rapide îi ajută să-şi rezolve astfel de probleme şi că pot fi obţinuţi foarte uşor (pe baza unui minim de documente, fără adeverinţă de salariu, pe baza unei game variate de tipuri de venituri, în maxim 24 de ore, fără să fie nevoie de deplasare la sediul instituţiei care acordă împrumutul, se pot solicita online, prin completarea unui formular simplu care trebuie să conţină datele personale şi financiare, etc.).

Ce trebuie să ştie românii despre împrumuturile nebancare?


În primul rând că acestea nu trebuie utilizate pentru plata unor alte credite, nefiind o soluţie avantajoasă din acest punct de vedere (nivelul dobânzii anuale efective este extrem de ridicat). În al doilea rând nu se acordă mai multe credite nebancare în acelaşi timp, ci numai după ce împrumutul bancar accesat anterior este achitat integral. În cel de-al treilea rând nu trebuie uitat faptul că, în ciuda faptului că nu sunt solicitate garanţii, creditul nebancar este purtătorul unei dobânzi foarte ridicate (valoarea DAE este foarte ridicată, în anumite cazuri ajungând şi până la 4000% şi chiar mai mult).

imprumuturi

Un împrumut nebancar trebuie restituit în timp util, fiindcă orice depăşire a termenului de plată atrage după sine nişte penalizări în valoare de 1,25% pentru ziua de întârziere, care, coroborate cu valoarea DAE, constituie nişte încărcări ale soldului iniţial foarte ridicate. Împrumuturile nebancare se acordă şi persoanelor care figurează ca fiind rău platnici, dar, mare atenţie, gradul de îndatorare al acestora este diminuat şi trebuie să facă dovada faptului că pot rambursa suma de bani împrumutată în termenul stabilit. Chiar dacă se acordă fără prea multe acte solicitate, solicitarea este analizată foarte temeinic, toate datele fiind filtrate de către sistem şi verificate în baza de date ale instituţiilor nebancare creditoare.

Împrumuturile nebancare sunt foarte utile, aşa cum au remarcat şi cei 86% dintre români, dar atât timp cât sunt respectate condiţiile stabilite acestea se dovedesc a fi realmente folositoare. Împrumutând în mod responsabil creditele nebancare sunt foarte avantajoase pe termen scurt, fiind una dintre acele alternative care se dovedesc benefice în timp de restrişte financiară!