Soluții de deplasare pentru persoanele cu dizabilități

28.6.17  Ethos Plus
Pentru că viața ne încearcă la tot pasul, uneori trecem, fie noi, fie un membru al familiei, printr-o situație neplăcută, care implică o dizabilitate de deplasare, temporară sau permanentă. Totuși, este important de reținut că nu trebuie să ne pierdem speranța, existând chiar și pentru dizabilități mai severe diverse soluții compensatorii, cum ar fi un cadru de mers cu roti sau fix, care sunt totodată accesibile și ne pot reda mobilitatea pierdută.

cadru de mers cu roti

Uneori, avem piciorul în ghips și ne deplasăm greu. Alteori, cineva suferă o amputație a unui membru inferior. Este de bătut în lemn și de zis Doamne Ferește, dar tatăl meu a fost un astfel de caz, așa că vorbesc și din experiență. O soluție superioară cârjelor, mai ales pentru deplasarea în cadrul locuinței sau a spitatului, o constituie un cadru de mers fix. De notat că acesta este util chiar și în situația unor dizabilități temporare, deoarece este bine să ne exersăm cât de cât mușchii, depunând efort fizic în fiecare zi, astfel încât ei să nu se atrofieze până când afecțiunea noastră va fi vindecată.

Cadrul de mers fix are totuși dezavantajul că, deși ușor, trebuie să-l ridici la fiecare nou pas. Tocmai de aceea, pentru vârstnici sau persoanele mai slabe, pentru care chiar și ridicarea cadrului fix prezintă dificultăți, se poate folosi un cadru de mers cu roți, ca cel din linkul anterior. Acesta are avantajul că oferă o deplasare ușoară și în siguranță, prin sprijinirea permanentă pe roți în timpul mersului. Nici nu este foarte dificil de cumpărat, pentru că, iată, se poate comanda acum și online, direct de pe site-ul ortopedica.ro.

Modelul de pe Ortopedica este prevăzut cu două frâne de mână ușor de acționat chiar și de către persoanele lipsite de forță, care asigură blocarea roților. Costă 556 de lei și vă este livrat de ei la domiciliu. Mă gândesc că avantajul principal al unui cadru de mers cu 4 roți de pe acest site este că aveți la dispoziție o astfel de ofertă, în cazul în care cadrul de mers cu roți pe care vi-l propune personalul spitalului este prea scump (nu vreau să fac speculații răutăcioase, dar știm cu toții că uneori și personalul medical are afacerile lui).

Prețul este accesibil și, foarte important, produsul este compensat prin CAS. Cei aflați în cauză pot găsi mai multe informații despre cum să beneficieze de compensare, tot pe net. În afară de asta, site-ul ortopedica.ro pare unul super-solid, în sensul că este nișat pe dispozitive medicale ortopedice, unele putând fi achiziționate chiar gratuit. Așadar, aici puteți găsi și alte produse, pe lângă acest cadru de mers cu 4 roți, care pot să vă ajute.