Monkey Board: hoverboarduri cu stil și trotinete electrice

30.5.17  Ethos Plus
Înainte de a povesti despre Monkey Board, să vă relatez două chestii interesante. Astăzi am fost la oraș și am văzut două lucruri mișto. Prima: a trecut pe lângă mine o copilă care m-a privit suav, de pe hoverboardul ei. La început nu mi-am dat seama cum de mergea așa de lin, fără niciun efort, până când am văzut că sub picioare avea o placă ca în imaginea de mai jos, doar că puțin mai lată și mai frumoasă, mai stilizată. A doua fază: am văzut un tip ce părea cel puțin de liceu, avea și un rucsac sau ghiozdan în spate, pedalând de zor la o bicicletă de copii. Era așa de joasă că aproape îi ajungeau genunchii la nivelul capului. Bun, mi-am zis, poate are de ajuns undeva și bicicleta lui e stricată, deci merge cu ce poate, e matur, responsabil. Dar peste 5-10 minute l-am văzut venind din sens contrar, deci tipul se dădea pe bicicleta aia.

hoverboard

Obiceiul tinerilor și copiilor de a se da pe ceva e vechi de când lumea. Și, în fond, de ce nu? Dar dacă rolele și bicicletele existau și pe vremea când eram eu copil, trebuie să recunosc că hoverboardurile sunt o noutate care m-a luat prin surprindere, eu nemaivăzând pe viu unul până acum. Explicabil de ce: implică o tehnologie avansată, care a început să fie dezvoltată abia în ultimii ani. Ca origine, cred că aceste aparate provin din Japonia. Și aici întră în scenă Monkey Board: magazinul comercializează hoverboarduri. Dar nu orice fel de hoverboard, ci numai hoverboarduri cu stil! Practic, ei au luat un aparat mișto și l-au făcut și mai cool, dându-i o înfățișare personalizată, care iese în evidență. Până și site-ul este în temă cu ideea asta, a unei distracții "în junglă".

Desigur, partea cu jungla este doar figurată: un hoverboard este foarte potrivit pentru orașe, având nevoie de un teren cât mai uniform (ex asfaltat, fără denivelări) pentru a se deplasa cu ușurință. Altfel, nu prea poți urca scările cu el, așa că ai fi tentat să spui că nu-i practic, dar eu mi-am schimbat opinia azi, când am văzut cât de ușor plutea acea fetișcană. Oricum, odată ce te-ai urcat pe așa ceva te va prinde microbul cu siguranță, că altfel nu se explică de ce până și vedete ca Bieber se dau cu el prin casă sau pe stradă.

Monkey Board nu comercializează doar hoverboarduri, ci și trotinete electrice sau plăci clasice, "penny board". În plus, au prețuri mici! Cel puțin comparativ cu clipul în care m-am uitat eu la ce este un hoverboard, unde se zicea că prețul lui începe de la 400 dolari, aici am văzut oferte la 1000 de lei! Bine, trotineta e la vreo 3000 de lei, dar are autonomie 30 de km și viteză mare. Și pentru că nici 1000 de lei nu sunt chiar bani de aruncat, merită avut în vedere faptul că Monkey Board oferă și service la produsele cumpărate de la ei și care s-au defectat. Și nu strică ca, odată ce ai dat banii pe un hoverboard, să-l poți și repara la nevoie, adică nu să trebuiască să cumperi unul nou.

Cât despre bucuria copilului care primește un astfel de cadou, să zicem, de ziua lui, nici nu cred că mai are rost să vorbesc. Cu atât mai mult cu cât biciclete și plăci toată lumea are, dar chestiile electrice sunt mai rare...