De ce să cumperi ACUM o cameră GoPro

31.5.17  Ethos Plus
Personal, sunt un mare fan al produselor de calitate, iar camerele GoPro se disting în această direcție. Sunt extrem de robuste, în unele cazuri au fost aruncate din avion și n-au pățit nimic, atât de solide sunt. Făcute din materiale de foarte bună calitate, durabile, excelente. Optică de excepție, practic au devenit standardul de facto în domeniul camerelor video de acțiune, toată lumea privindu-le cu respect și admirație. Și totuși, s-ar putea ca peste câțiva ani, să nu mai găsim așa ceva de cumpărat.

gopro-hero5-black

Motivul pentru care aceste camere video acțiune nu aduc profit este simplu: ele sunt foarte rezistente și bune! Practic este un motiv paradoxal, dar, nerespectând uzura planificată de marii vânzători, proprietarii lor nu simt nevoia să le schimbe după un an sau doi. Și atunci, pentru a avea profit, firma producătoare trebuie să le vândă la un preț oarecum ridicat, că nu va vinde de mai multe ori aceluiași client: produsul poate ține și peste 10 ani! Iar din spate vine puternic concurența, cu chinezării (la propriu și la figurat) ieftine, care totuși și ele mimează designul și funcționalitatea unei camere GoPro.

În sfârșit, la noi în țară prețul se învârte undeva la 2000 de lei pentru un GoPro Hero 5 Black Edition, cel mai scump model. Căutați pe Google cameră GoPro sau GoPro Hero preț, sau, și mai simplu, intrați pe celebrul magazin foto F64, care vinde camere GoPro, fiind primul care a introdus GoPro 5 la noi în țară (detalii aici). Găsiți acolo trei modele, între 800 și 2000 de lei. În plus, aveți garanția unui magazin super-solid și cu o reputație formidabilă, care vă vinde the real thing.

Indiferent cât de solide sunt componentele și cât de serioși sunt furnizorii, firma producătoare de camere GoPro a anunțat deja un ușor declin în vânzări. Și îngrijorările multora merg în direcția asta, a unui viitor faliment sau reorientare a fabricantului. Așa că, sfatul meu, dacă sunteți un iubitor al aventurii sau aveți o mașină și vă permiteți, luați-vă un GoPro, că nu se știe cât va costa peste un an sau doi. Sau dacă se va mai face. Sunt camere video acțiune foarte fiabile, care filmează 4K, cu unghi foarte larg, fac și poze, funcționează în orice condiții și au nu doar optica, ci și materialele din care sunt construite de excepție.