Regizorul propriilor tale filme de acțiune

4.12.14  Aldus Plus
Poți fi chiar tu. Dar trebuie să îndeplinești două condiții. Iar explicându-le, vei înțelege fără îndoială și la ce mă refer cu mambo-jambo-ul din titlu, care poate deocamdată ți se pare destul de criptic.

schior

Prima condiție este să ai o viață ce implică pe alocuri acțiune. De exemplu, să fii schior, ca individul din imaginea anterioară. Sau săritor cu parapanta, biciclist, motociclist, pasioant de raliu și lista poate continua. Și pentru că am intrat oficial în iarnă, să mergem pe varianta cu schiorul. Încă nu avem zăpadă, dar o să vină și ea, la fel concediile. Și atunci, îți iei schiurile în spinare și te avânți pe cel mai înalt pisc, de unde îți dai drumul asemenea vulturului în picaj. Ce poate egala senzația pământului (zăpezii) ce se deplasează cu o viteză amețitoare sub tine? Dar, cum ziceam, merge și dacă ești simplu șofer.

Totuși, vacanța va trece și te vei reîntoarce la viața ta obișnuită. Desigur, vei rămâne cu amintirile, dar ele sunt doar ale tale. Și se vor estompa gradat. N-ar fi frumos să poți filma întreaga ta cursă pe panta de zăpadă? A doua condiți este să ai o cameră pentru așa ceva. Pe care să o montezi cumva pe cască, sau pe costum (există camere speciale ce pot fi montate astfel) și să filmezi toată scena. Dacă tatăl meu ar fi fost schior, mie mi-ar fi plăcut să intru în pielea lui, prin intermediul unui clip, fie și numai pentru câteva minute.


Multă vreme am crezut că aparatele GoPro sunt cele mai bune camere de acțiune. Poate și datorită modului inteligent de a se promova, după cum reiese și din clipul de mai sus. Au o grămadă, inclusiv cu filmări ale unor parașutiști. Unele sunt spectaculoase. Dar se pare că au și ele lipsurile lor. Pe www.actioncamera.ro de exemplu, un magazin pentru fix așa ceva, scrie:

Cel mai nou model GoPro Hero4 Black Edition este aici. Camera se adreseaza utilizatorilor interesati de cea mai buna calitate video disponibila pe o camera de actiune si sunt mai putin interesati de celelalte caracteristici pe care trebuie sa le aiba un actioncam: durata de viata a acumulatorului, aerodinamicitate, telecomanda.usurinta in utilizare.

Deci au calitate excelentă dar nu țin foarte mult la filmat. Pentru o durată de câteva ore, îți recomandă Drift Ghost-S sau HD Ghost. Indiferent de care îți iei, trebuie să scoți niște bani din buzunar. Pentru că nu sunt identice cu gioarsele de pe piață de la ruși. Calitatea costă. Sau, dacă ții la bani, îți poți lua o cameră simplă, cum și-a luat colegul meu de serviciu de la eMag.

Pe de altă parte, dacă tatăl meu ar fi fost schior, mi-ar fi plăcut să văd zăpada ce-i fuge sub picioare în cele mai fine detalii...