Firma (1)

5.7.14  Ethos Creație, Plus
Mâine era ziua cea mare. Niciodată în istoria ei, firma pentru care lucra nu avusese posibilitatea unei tranzacții atât de importante. Și pentru că nimeni nu voia să-și asume riscul, au trimis-o pe ea. Proaspăt angajată, era candidatul ideal pentru un țap ispășitor dacă lucrurile aveau să meargă prost, și se puteau dispensa ușor de ea. Perspectiva eșecului n-o tulbura însă deloc: ea privea totul ca pe o minunată oportunitate. În fond, de ce și-a dorit acel post dacă nu pentru dificultățile dar și oportunitățile pe care i le aducea?

S-a urcat în avion cu o sacoșă mică, având în ea strictul necesar. Nu era o excursie, deși, uitându-te pe chipul ei, n-ai fi putut spune: genele seducătoare, un fond de ten discret aplicat pe o piele fină, zâmbetul fermecător. În avion timpul a trecut repede. Ajunsă la aeroport, a luat un taxi, apoi s-a îndreptat, fără șovăială, spre cel mai scump hotel din oraș, amplasat departe de agitația urbană. Avea să rămână acolo o singură noapte.

piscină

Camera era cu vedere spre parc. Spațioasă, elegantă, frumos decorată, luxoasă dar neostentativă. S-a dezbrăcat, a intrat în baie și a dat drumul la duș, lăsând apa să-i biciuiască fiecare por. Și-a luat un halat pe ea, bucurându-se de senzația pe care i-o lăsa asupra pielii, și a ieșit pe balcon. Când a revenit și a închis geamul, a observat cum curentul de aer format a activat un aparat de pe perete, care a generat o briză parfumată.

A coborât la piscină, intenționând să savureze la maxim fiecare moment petrecut acolo, lăsând grijile afacerilor pentru a doua zi. A înnotat puțin, apoi s-a așezat pe un șezlong și a început să se șteargă cu un prosop de lângă ea. Avea aceeași țesătură fină cu a halatului din baie, mângâindu-i delicat pielea. S-a uitat pe etichetă: prosoape piscina, și-a notat datele de contact și s-a ridicat, când i-a sunat telefonul. Era directorul companiei cu care urma eventual să semneze contractul a doua zi. Înțelegerea căzuse, s-au răzgândit.

O explicație scurtă, niște ședințe interne, o reevaluare a modului în care-și vor aloca banii, câteva scuze de complezență și apoi, telefonul închis.

- va urma -