Notiuni de baza despre distribuirea bunurilor

19.2.14  Ethos Plus
Articol realizat de casa de expeditii No Limit Speed AMF

Fie ca sunteti o carmangerie, o firma care prelucreaza lemnul sau o firma de constructii, la un anumit moment dat ati avut nevoie de o firma de transport de bunuri. Alegerea celei mai potrivite firme de transport presupune punerea in balanta a timpului disponibil pentru realizarea transportului vs constrangerile bugetare. Daca nu se ajunge la echilibrul acesta cel mai probabil ambele parti vor fi dezamagite.

Ce sa luati in considerare atunci cand aveti nevoie de servicii de transport?


transport-marfa-no-limit-speed-amf

In momentul in care o sa alegeti cea mai potrivita modalitate de transport pentru marfurile dvs, bugetul trebuie sa fie cel mai important factor pentru luarea deciziei corecte. Viteza cu care se face transportul este si ea importanta mai ales daca doriti servicii de transport frigorific. Produsele perisabile trebuie transporte cat mai repede posibil pentru a ajunge la destinatie in cele mai bune conditii. De asemenea alegeti o firma de transport de incredere pentru a nu fi dezamagiti de rezultate.

In cazul in care produsele transportate sunt scumpe nu uitati sa intrebati de asigurare. Asigurarea produselor poate fi platita atat de compania producatoare cat si de cumparator, in functie de contract. Daca credeti ca asigurarea este necesara, pentru a nu exista confuzie, asigurati-va ca termenii si conditiile au fost scrise cat mai clar posibil si nu exista loc de intrepretari.

Exista probabilitatea ca marfurile sa fie deteriorate in timpul transportului. Din aceasta cauza furnizorul de bunuri trebuie sa se asigure ca marfurile au fost ambalate in mod corespunzator. Un alt lucru care nu trebuie uitat este etichetarea bunurilor. Acest lucru duce la reducerea riscului aparut in timpul transportului.

Transportul pe sosea


Costurile transportului pe sosea sunt foarte mici, convenabile, si sunt unele dintre cele mai flexibile metode de transport. Daca planificati sa realizati transporturi de bunuri pe sosea, trebuie sa fiti constienti de restrictiile de inaltime impuse de regulile de circulatie. In momentul de fata un camion nu trebuie sa fie mai lung de 16.5m, si lat de 2.55m, iar masa lui nu poate sa depaseaca 44 tone, incluzand combustibilul din camion.