Cu roțile în sus

16.2.14  Ethos Plus
Articolele de pe bloguri sunt de două feluri: articole de tipul 1 și articole de tipul 2. :) După atâtea postări cu lepșe, divertisment, emisiuni TV etc, astăzi o să vă prezint un site mai serios. Site-ul poate fi accesat la http://www.stoauto.ro și acolo puteți găsi piese de mașini. Da, știu că dacă sunteți fete n-o să fiți foarte interesate de acest articol. Nu că nu v-ar place mașinile în general, sau feții-frumoși pe mulți cai putere cu nume germane (Mercedes, BMW etc); dar nu vă plac chestiile tehnice, piesele, reparațiile, componentele unui motor, pasiunea asta a noastră n-o s-o înțelegeți niciodată.

Apropo, îmi aduc aminte că într-o emisiunea de mai demult a lui Florin Călinescu (îl mai știți pe tip sau l-ați uitat?), acesta a prezentat un studiu realizat de ceva oameni de știință, conform căruia o mare porțiune din creierul unui bărbat era „dedicată” șofatului. Adică bărbaților le place să șofeze și în timpul liber se gândesc la mașini. Conform studiului respectiv, aceeași porțiune de creier era alocată la femei pentru... sex. :D Cine zicea că bărbații sunt cei care se gândesc numai la asta? Anyway, dacă sunteți fete și nu vă plac frânele, caroseriile și pompele, vă invit să citiți articolul anterior, care-i mai pentru voi așa. Iar noi, restul, să revenim la ale noastre.

volkswagen

Și anume la ideea site-ului menționat mai sus. Și care se deosebește de altele prin aceea că nu face o varză din toate, ci se specializează pe niște mărci clare de mașini, și anume: Volkswagen, Skoda, Audi și Seat. Acum, nu știu sigur dar o ușoară senzație că toate aceste mărci sunt înrudite, respectiv că toate folosesc motoare Volkswagen. Așa e sau mă înșel? În orice caz, ideea în sine mi se pare foarte faină. De ce? Păi, mai demult am vrut să mă angajez la o firmă de piese de mașini. Și vreau să vă zic că era o nebunie acolo: comenzi de piese lăsate de clienți, cu căutare pe net sau prin tot felul de documentații, care piesă poate fi înlocuită cu care, ce tip de bujii se potrivesc cu mașina X, care rulmenți sunt compatibili cu ceilalți, că rar găseai exact ce-i trebuia clientului, sau poate era o marcă scoasă din circulație și trebuia să adaptezi. O harababură, și nu, nu mi-aș dori să lucrez în domeniu, și nu m-am mai prezentat a doua zi.

În schimb, cei de la Fauve sunt specializați doar pe aceste mărci de mașini, ceea ce-i foarte tare. Pentru că sunt specializați. Mai știți cum la unele sate profesorul de matematică face cu copiii și fizică, și chimie, ba chiar și sport? Ei, nu-i mai bine să aveți profesor de fizică separat și profesor de chimie separat? Nu-i logic că profesorul de chimie, specializat pe chimie, va știi mai multă chimie decât profesorul surogat, de matematică? La fel și aici, ăștia sunt specializați pe Volkswagen, care întâmplător sau neîntâmplător e probabil cea mai folosită mașină pe teritoriul patriei noastre, și deci știți că aici găsiți lucruri de calitate, care să se potrivească și nu să dea rateuri. Mai departe, în cadrul fiecărei mărci de mașini, produsele sunt grupate pe modele de mașini, cum ar fi Golf, Passat, Polo, Tuareg, și pe submodele. Mișto, nu?

N-am cumpărat niciodată nimic de acolo, dar dacă sunteți la nevoie și aveți una din mărcile menționate anterior, poate n-ar strica să aruncați un ochi. În încheiere o să vă spun că am un prieten care avea o Alfa Romeo neagră, spațioasă, nouă. Și i-a venit lui într-o zi ideea să cumpere motorină de la niște șoferi de tir, cu care avea el legătura și care evident o vindeau mult mai ieftin decât la benzinărie. Și eu l-am întrebat dacă crede că-i o idee bună, iar el a zis că îmi fac griji degeaba. Are rost să vă spun ce a urmat și prin câte service-uri auto s-a plimbat după aceea? Cred că n-are rost. Până la urmă a dat la schimba mașina pentru un Opel mult mai modest și cu consum mai mic. Și nu mai cumpără nimic de la acei tiriști. :)