Flori, fete, filme, băieți...

10.1.14  Ethos Plus
Și uite-așa au trecut sărbătorile de iarnă, începând cu Crăciunul, continuând cu Anul Nou și terminând cu Boboteaza. Am intrat în 2014 și am devenit mai matur și mai înțelept cu un an. Deși, dacă ar fi să citez din clasici, aș putea spune că nici frumos până la 20 de ani, nici cuminte până la 30 și nici bogat până la 40 nu m-am făcut. Dar și sărac ca anul acesta, ca anul trecut și ca de când mă știu, niciodată n-am fost.

buchet de flori

Să lăsăm însă citatele și să revenim la sărbători și la evenimente. Urmează o perioadă de liniște, cam de o lună așa, după care o să vină Valentine's Day sau Ziua îndrăgostiților. Cu varianta ei românească, Dragobetele. Ocazie cu care mi-am adus aminte că ultima fată căreia i-am dăruit flori mi-a zis că nu prea se mai obișnuiește, dar ea e de modă veche și le îndrăgește foarte mult. Pe bune, fix asta mi-a zis. În caz că n-o citiți, Dana Lalici are un articol minunat despre prietenia dintre un bărbat și o femeie, articol care m-a făcut să-mi dau seama cât de puțin ne cunosc unele femei pe noi, bărbații, sau cât de multe lucruri greșite își imaginează ele despre noi. Ei bine, s-ar putea ca și reciproca să fie la fel de adevărată, adică și noi să o dăm grav în bară la capitolul previziuni în ce le privește pe firavele și suavele reprezentante ale sexului slab. De exemplu, te pregătești ca băiat, sufletește, pentru prima noapte, vrei ca totul să fie perfect (nu râdeți, mulți bărbați sunt idealiști), îți asemeni în gând iubirea vieții tale cu o gingașă floare ce are nevoie de condiții propice pentru a înflori, o idealizezi și o urci pe un piedestal olimpic, îi vezi chipul în toate femeile care-ți ies în cale, ce să mai, ești complet transfigurat, în timp ce ea se întreabă: Mai durează mult până face ceva și prostul ăsta? :)

buchet de flori

După care îi duci flori. Pentru că așa începe o seară perfectă, orice seară perfectă, cu flori. În mintea ta. În realitatea obiectivă a zilelor noastre, s-ar putea să ai surpriza unei replici de felul următor, în funcție de tipologia adoratei tale:
Materialista: Vai, ce buchet mare! Nu trebuia să te obosești, puteai aduce ceva mai mic, simbolic, că era ok. Cum ar fi cheile de la o mașină nouă.
Fandosita: Ce frumos, aproape că m-ai lăsat fără cuvinte! (Aproape. În realitate, niciodată n-o s-o poți lăsa fără cuvinte pe o fițoasă). Totuși, numai aranjamentul ăsta floral l-ai găsit?
Contabila: Minunate! De unde le-ai cumpărat? Bouquets.ro? Dar de ce nu le-ai luat de la florăria din centru, că sunt mai ieftine? Ce calitate, măi, nu-s tot flori?
Ecologista: Știi care e cel mai frumos cadou pe care mi l-ai fi putut face? Niște flori ca acestea, lăsate în solul în care au crescut! Acum, tu practic le-ai omorât...
Studenta la peda: Dragul meu, orhideele sunt superbe dar unde-i restul? Sau ăsta e tot cadoul? Așa știi să onorezi tu tradiția balcanică de a face cadouri apropiaților? Asta-i tot ce te reprezintă? (cei care nu știți la ce fac referire, vedeți acest link)
Și lista poate continua.

buchet de flori

Dacă vreți să vă faceți o idee despre ce fel de ființă aveți lângă voi, fiți atenți. Atenția, chiar la cum reacționează în situații minore de viață, vă poate revela multe lucruri, nu degeaba se spune că Dumnezeu este ascuns în detalii. Puteți și viziona împreună un film, ceva siropos, o comedie romantică cu multe lacrimi, flori și sentimente, și trageți cu coada ochiului la ea în timpul vizionării, se emoționează sau se plictisește? Desigur, ar fi și varianta să vă uitați la Bad Teacher, care exemplifică puțin alte trăsături de caracter, Cameron Diaz face un joc de senzație acolo. Eu unul sper că după mahmureala de sărbători, astăzi n-am făcut decât să aberez pe aici. Caz în care vă doresc o relație fericită. :)