Produse... prea ieftine

27.11.13  Ethos Plus
Tocmai am intrat pe un site cu numele abelino. Din ce se vede în imagini și categorii, este un magazin online cu produse pentru copii. Adică avem în stânga un meniu cu: accesorii, băieți 0-24 luni, băieți 3-6 ani, fetițe 0-24 luni (pentru că de la 7 ani în sus băieții devin bărbați), fete 3-6 ani, grădiniță, jucării etc. Și sunt niște poze cu copii, și faviconul e în temă. Dar la produse... văd un Canon EOS 5D. Care-i un aparat foto DSLR, adică ceva adevărat să zic așa. Iar la preț... RON80! Bun, mă uit mai atent, deschid pagina produsului, caut după ceva chițibuș, poate ăla e un cod special, poate îl primești în plus la o anumită comandă, nu văd nimic. Descrierea produsului - seacă, în limba engleză. Și conchid că este vorba de un aparat de jucărie, pentru copii.

abelino

Revin pe pagina principală și mă uit mai jos, unde văd... un all-in-one Apple. Adică un calculator cam de forma unui monitor așa. Care costă, țineți-vă bine, 90 de lei! Și cu ecran de 30". :) Așa că am purces la a deschide pagina Despre noi, să văd ce hram poartă autorii site-ului, și am putut citi clasicul mesaj „Lorem ipsum dolor sit amet...”. Pentru cei care nu v-ați prins, site-ul este abia deschis, încă n-au afișat produsele, ce au acolo e de test, să vadă cum arată. Lucru care se poate constata de asemenea din numărul de like-uri pe care le au pe Facebook: cinci mari și frumoase. Să le urăm să crească.

De ce să crească? Pentru că sunt în faza de bebeluș acum, și de obicei așa îi spui unui copil mic, să crești mare! Și poate pentru că m-am săturat de magazine cu scule și unelte și vreau să văd site-uri care se preocupă și de cei mici. Care le oferă jucării adecvate vârstei lor și educative. Pentru că World of Warcraft, Farmville și Counter Strike nu sunt jocuri eduative. Copiii au o naturalețe, o gingășie și o vitalitate uimitoare. Jocurile lor spontane sunt o expresie a jocului divin al vieții. Același lucru îl putem observa și la puii de animale. Uitați-vă de exemplu la puii de pisică sau la cățeluși; toată ziua s-ar juca. Dar acea joacă este tonifiantă, naturală, cumva sănătoasă, în acord cu vârsta și creșterea lor. În schimb, lumea virtuală (în care putem include jocurile pe calculator, rețelele sociale și altele) pe care tehnologia o face posibilă introduce un alt fel de joc, unul malefic, unul care acaparează atât mințile tinere cât și pe cele ale adulților și le înlocuiește viața reală cu un miraj frumos colorat. O fata morgana.

Deci nu știu exact cu ce se va ocupa acest site dar știu că el îi va ține multe ore ocupați pe micuții voștri, dacă aveți deja copii. Asta dacă nu cumva magazinul se ocupă cu haine pentru copii, că văd și o rubrică cu încălțăminte. Sau poate e ceva mai complex, un fel de aici găsiți de toate pentru copilul vostru, de la cămăși, hăinuțe, adidași, chipiuri și până la biberoane sau jocuri de puzzle. Văd branduri ca Wendy și Disney afișate pe site, vorbim și de entertainment? Poate desene animate. În orice caz, site-ul nu are o descriere clară, așa că îl trec deocamdată la capitolul surprize surprize. Sunt curios cum o să se prezinte după deschidere...