Original și uniform

26.11.13  Ethos Plus
Tema originalității este una din temele mele favorite. În esență, ea are la bază ideea că fiecare dintre noi este o ființă unică, originală, cu o personalitate și individualitate proprie, diferită de a oricărui alt om. Acest lucru se poate vedeea de exemplu la amprente. Nu există doi oameni cu aceeași amprentă, fiecare are trăsăturile palmelor diferite. Mai nou, acest lucru se poate vedea și la iris, și probabil aveți deja exemple, chiar dacă în filme, de acces într-o anumită instituție pe bază scanării ochiului (irisului). De fapt, probabil nu există nicio parte a corpului nostru perfect identică cu o altă parte a corpului unui alt om. Și dacă la nivel corporal suntem unici și irepetabili, la fel trebuie să stea lucrurile și la nivel psihic, afectiv, emoțional etc.

chipiu personalizat

Din păcate, trăim într-o societate de consum care tinde să ne uniformizeze. Tuturor ne este propusă o aceeași valoare universală - banul - care ar trebui să joace același rol și să fie dorită de toți. Ne îmbrăcăm cu haine produse pe bandă rulantă, pentru a merge la un job la care merg o serie de alți oameni, făcând exact ceea ce facem și noi, zi după zi, an după an, până când eventualele asperități care ne particularizau, eventualele dealuri ale spiritului se nivelează în marea plată a somnului general, din care nu răzbate nici o rază de conștiință. Apropo, vă plac metaforele mele? :)

De-a lungul timpului (ultimele câteva luni, să fiu exact) am tot prezentat, aici și în alte părți, diverse site-uri cu diverse produse. Ele însă cam toate se înscriau în acest trend al uniformizării. De aceea îmi face plăcere să vă prezint acum un site care, într-un anumit fel, încearcă să rupă ritmul și să îți dea sentimentul că ceea ce ai cumpărat este mai mult decât un număr serial pe spatele tricoului tău, că obiectul respectiv te definește și diferențiază de alții. Chiar dacă sunt totuși obiecte simple, de uz comun, ca: ceasuri personalizate, stick-uri USB cu forme sau gravuri ingenioase, sepci personalizate, lumânări de relaxare sau chiar cani personalizate.

cană personalizată

Dacă merită sau au prețuri avantajoase sau vi se par frumoase și interesante, asta rămâne ca voi să decideți. Eu zic însă că sunt cumva diferite de restul produselor.