Celulita: cum scapi de ea rapid?

2.8.16  Ethos Guest
Celulita este una dintre cele mai frecvente probleme ale femeilor care nu tine cont de vârsta, de greutate, ocupație sau alte detalii de acest gen. Este adevărat ca un job de birou, care de foarte multe ori vine la pachet cu o alimentatie nesanatoasa și sedentarism, poate duce la aparitia celulitei, însă acest lucru poate fi prevenit într-un mod foarte plăcut.

În acest articol vom disuta despre celulita. Dacă aveți rabdare să-l citiți pana la capăt (și eu sper ca voi reuși să-l scriu suficient de concis încât sa nu se plictiseasca nimeni), veți afla câteva lucruri mărunte însă în același timp extrem de utile, care va vor ajuta sa scăpați de celulita sau, în funcție de gravitatea ei, sa aduceți imbunatatiri considerabile în doar câteva săptămâni.

celulita

#1: De ce apare celulita?


Majoritatea celor care au celulita se plâng de ea, cauta tot timpul soluții pentru a scapa de celulita cât mai rapid, ieftin și dacă se poate cu cât mai puțin efort. Totuși, foarte puțini încearcă sa identifice cauza care a dus la aparitia celulitei. Va ajutam noi :)

Cele mai frecvente cauze ale celulitei sunt:

  • Alimentatia nesanatoasa – după cum am vorbit în exemplul de mai sus, o alimentatie nesanatoasa, pe termen lung cu siguranța va duce la aparitia celulitei, kilogramelor în plus și altor probleme de sănătate. Din acest motiv este recomandat să țineți o dietă sănatoasă.
  • Metabolismul „lenes” - de cele mai multe ori apare odată cu vârsta însa, poate fi influențat și de stilul de viața sedentar. O persoana care duce o viața activa, va avea întotdeauna un metabolism mai rapid decât o persoana care are un stil de viața sedentar.
  • Schimbari hormonale – hormonii și schimbarile hormonale joaca un rol foarte important în aparitia celulitei. De aceea, foarte multe femei experimenteaza celulita în perioada sarcinii de exemplu. De asemenea, ea mai poate apărea drept efect secundar al unor tratamente hormonale.
  • Geneticul – factorul genetic este una dintre cele mai frecvente cauze ale celulitei. Practic, dumneavoastră nu aveți nici o vina, pur și simplu o mosteniti. Cu toate acestea, dacă știți ca sunteți predispuse genetic la celulita, puteți apela la câteva măsuri pentru prevenirea celulitei despre care vom discuta puțin mai jos.

Aceștia sunt doar câțiva dintre factorii care pot cauza celulita, cei mai importanti sa spunem. În realitate, specialistii spun ca pana și imbracamintea inadecvata poate contribui la aparitia acestei afectiuni. De exemplu, lenjeria cu un elastic foarte strâns, poate limita fluxul de sânge, lucru care va duce la aparitia celulitei. Bineințeles, ata se întâmpla pe termen lung, nu în câteva zile.

#2: Cum prevenim aparitia celulitei?


Dacă nu aveți încă celulita, însă va gândiți la un plan pentru prevenirea ei, cred ca este unul dintre cele mai bune lucruri și una dintre cele mai bune decizii pe care le puteți face. Spun acest lucru, deoarece „prevenirea aparitiei celulitei” implica în mod special adoptarea anumitor obiceiuri care vor avea un impact puternic (pozitiv) asupra sănătății dumneavoastră pe termen scurt dar mai ales pe termen lung.

Acestea includ:

  • O alimentatie sănătoasă bazata pe fructe, legume, sucuri naturale, lactate, carne slaba (peste, pui etc) și evitarea oricarui tip de abuzuri. Bineintels, o friptura „ca la mama acasa” sau un gratar nu este tragedie, însă acestea nu trebuie sa devină obiceiuri alimentare.
  • Faceți exerciții regulat. Eu personal recomand cel puțin o data la 2 zile o sesiune de alergat, mers pe bicicleta, role etc. Pune-ți-va sângele în mișcare și transpirati. Efectele pozitive ale miscarii sunt incredibile din toate punctele de vedere. Nu trebuie sa citești studiile de caz făcute de specialisti sa vezi ca mișcarea în mod regulat aduce beneficii atât fizice cât și psihice, este suficient sa practici câteva săptămâni!
  • Acordați mai multă atenție la ce am scris mai sus cu privire la îmbrăcăminte. Știu ca în zilele noastre se pune foarte mare accent pe moda, însă puteți fi în trend fără faceți nici un compromis din acest punct de vedere.

#3: Cum scăpam de celulita?


Acum ca știm de ce apare celulita și cum poate fi prevenită, haideți sa vedem și cum am putea scapa de celulita, ca probabil acesta este motivul pentru care ați ajung aici cele mai multe dintre voi.

A scapa de celulita nu este greu, în ciuda a ceea ce spun persoanele care au eșuat. Sunt câteva lucruri care trebuie înțelese și bineințeles, ca oriunde altundeva, pentru a reuși este nevoie de voința și perseverenta.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este sa începeți sa țineți o dieta alimentara. Dieta voastră ar trebui sa conțină doar alimente din categoriile enumerate mai sus. Deci fără fastfood, fără grăsimi, prajeli, sucuri carbogazoase și abuzuri alimentare.

Dieta este un lucru esential, fără de care nu veți obtine rezultate chiar dacă folosiți suplimente pentru slăbit, creme anticelulitice și alte minuni. Un plan alimentar pentru celulita bine pus la punct gasiti aici: http://www.prevention.com/weight-loss/diets/wipe-out-cellulite-your-7-day-meal-plan

Mișcarea este al 2lea lucru esential fără de care nu veți putea obtine rezultate. Pune-ți-va la punct un program de antrenament moderat astfel încât sa puteți avansa treptat. De exemplu, dacă vreți sa alergati, începeți cu 10 minute în prima zi și urcați treptat câte 2 minute pe zi, pana ajungeți sa puteți alerga 60 de minute fără a simți nici un fel de disconfort. Dacă vi se pare mult 60 de minute, ar trebui sa știți ca și cea mai lenesa persoana ar putea ajunge acolo în 30 de zile dacă are voința necesara și este apta din punct de vedere medical.

#4: În cât timp se poate scapa de celulita?

Durata în care se poate scapa de celulita, depinde de la persoana la persoana. Este influențată de factori precum: gravitatea celulitei, intensitatea la care lucrează în timpul antrenamentelor, cât de seriosi sunt atunci când vine vorba de dieta etc.

Totuși, rezultate vizibile veți obtine încă din primele 2 săptămâni. Succes!