Nunta ca afacere

29.10.14  Aldus Plus
Dacă vă zic că nunta este o afacere, o să vă supărați. Mai ales fetele. Și o să-mi ziceți că sunt misogin, sau alte asemenea. Totuși, nu-i nimic rău în afirmația asta. Care pe deasupra e și reală. De ce nu-i nimic rău? Pentru că nunta nu este numai o afacere. Este cu mult mai mult. Cununia este și un act sacru. Este și o etapă care marchează aprofundarea unei relații de cuplu. Este un moment în care cei doi își unesc destinele și prin asta declară că le-a ajuns cât au stat singuri, cât au experimentat, și sunt siguri că nu vor găsi pe cineva mai bun, mai frumos, mai aproape de idealul lor decât celălalt.

căsătorie

Dar pe lângă toate acestea, nunta este și o ocazie de a cheltui o sumă de bani și de a scoate de câteva ori mai mult. Ceea ce, din nou, nu este cu nimic greșit. Pentru că altfel, de unde ar avea bani mirii de o garsonieră, sau de o mobilă, la prețurile de azi? Este ok, este o afacere înțeleasă și acceptată în societate, iar cei doi se vor revanșa. Prin participările la alte nunți, ale prietenilor. Pentru că le-ar fi greu să strângă singuri toți banii ăia, se recurge la acest mecanism.

Din păcate, nu ne putem căsători decât o singură dată în viață. :) Sau mă rog, ne putem, dar trebuie să și divorțăm. Mai mult, nu putem nici să ne căsătorim când vrem noi. Dacă doi tineri se iubesc, iar el o cere în căsătorie și ea zice da, ei bine, nunta va avea loc cam într-un an din momentul respectiv. De ce? Pentru că nu știu la voi, dar aici prin Ardeal toate sălile în care s-ar putea desfășura acea nuntă (cluburi, cămine, case de cultură etc etc) sunt rezervate pe luni de zile în avans. Iar dacă ai și pretenții cu privire la localul în cauză, pentru că te ții mai de vază, atunci o să ai de așteptat și mai mult.

Și pentru că nimănui nu-i place să stea la coadă, cuiva i-a venit ideea să facă un site cu restaurante bucuresti, unde se poate consulta o listă a localurilor, ballroom-urilor, pub-urilor, restaurantelor etc din capitală, grupate pe categorii, având fiecare o mică prezentare, cu notă, localizare pe hartă, capacitate (în număr de locuri disponibile) șamd. Sigur, site-ul este generalist, adică te poate ajuta să găsești un club în care să ieși cu prietenii, dar îl poți folosi și dacă vrei să te căsătorești, căutând de exemplu o pagină cu restaurante nunti, și ai șanse nu doar să porți verigheta mai repede, ci și să găsești o sală mai mișto.

Și pentru a reuși aceasta, îți trebuie doar un telefon să poți face rezerva sala și acces la net. Plus informația din acest articol. Mai crede cineva că nunta nu-i o afacere?